Kuzu etinden enfes tarifler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
kuzu-etinin-en-guzel-zamani-596154.Jpeg


Kuzu etinin en güzel zamanı

Bahar sofralarınız için Holiday Inn İstanbul Airport Hotel'in Şefi Mehmet Şiriş kuzu etinden enfes tarifler hazırladı...

Kuzu elbasan tava
Hazırlama Süresi : 35 dk. / Pişirme Süresi : 40 dk.
(6 Kişilik)

Gerekli Malzeme
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt + 2 yumurta
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı + 1 soğan
2 diş sarımsak + 2 patates + 2 havuç
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 çay bardağı et suyu
Domates sos için
3 domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

1. Bir kap içinde yağ ile ince doğranmış soğan ve sarımsağı soteleyin. Etleri ekleyin. 1 çay bardağı et suyu ilave edip orta ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine karabiber ve pul biber serpin.
2. Kalan et suyunda ufak doğranmış havuç ve patatesleri haşlayın.
3. Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Sebzeleri ve haşladığınız et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Etleri fırın kabına aktarın ve bu karışımı etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
4. Tencerede tereyağını salça ile kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Koyulaşıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
5. Servis tabağına domates sos, elbasan tava ve sebzeleri yerleştirip servis yapın.

Kuzu mutancana
Hazırlama Süresi : 35 dk. / Pişirme Süresi : 55 dk.
(4 kişilik)

Gerekli Malzeme
800 gr kuzu eti
100 gr arpacık soğan
50 gr soyulmuş iç badem
50 gr kuru kayısı
30 gr razaki üzüm
50 gr kurutulmuş mürdüm eriği
50 gr kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
Tuz
2 su bardağı ılık su
2 çay kaşığı sumak

1. Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
2. Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Servis tabağına alıp taze kekikle servis yapın.

Kuzu büryan kebap
Hazırlama süresi : 40 dk. / Pişirme süresi : 50 dk.(6 Kişilik)
Gerekli Malzeme
1 kg kuzu eti
3 diş sarımsak
2 orta boy soğan
2 havuç
2 patates
2 kabak
1 limon
5.5 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
2 lavaş ekmeği
2 yemek kaşığı un
Pilav İçin
2 su bardağı baldo pirinç
1 soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı çam fıstığı
6 yemek kaşığı badem
3 su bardağı tavuk suyu
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı yenibahar
2 tutam toz safran
Tuz
Karabiber
Süslemek İçin
1 soğan
1 su bardağı un
Ayçiçeği yağı
1. İri parçalara bölünmüş kuzu etlerini tencerede kavurun. Etler suyunu salıp çekince ufak doğranmış sarımsak, soğan ve et suyunu ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, limon suyu ve karabiber ile tatlandırın.
2. Havuç, patates ve kabağı yıkayın. Havuç ve patatesin kabuklarını soyun. Hepsini iri doğrayın. Lezzetli kalmaları için sebzeleri de isteğe göre et suyunda haşlayıp pişirin.
3. Pilav için, 3 su bardağı suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci ekleyin ve su soğuyuncaya kadar bekletin. Pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün. Soğanı ince kıyın. Bademi 1.5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın.
4. Tereyağını tencerede eritin. Soğanları ve bademi 5 dakika kavurun. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuş üzümünü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte sarfanı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar 20 dakika pişirin.
5. Tencereyi ocaktan alın. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin.
6. Pilavı servis tabağının ortasına yerleştirin. Etrafına pişen etleri hafif ısıtılmış lavaş ekmeklerini ve sebzeleri yerleştirin. Halka doğranmış soğanı iyice unlayıp bir tavada ayçiçeği yağı ile kızartın ve pilavın üzerine serpip servis yapın.


Kuzu külbastı
Hazırlama süresi : 35 dk. / Pişirme süresi : 40 dk.
(4 kişilik)

Gerekli Malzeme
600 gr kemiksiz fileto kuzu eti
4 diş sarımsak
50 gr ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kekik
Patlıcan beğendi için
2 közlenmiş patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
50 gr kaşar peyniri
Yarım tatlı kaşığı tuz
1. Külbastı eti sarımsak, tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber ve ayçiçeği yağında dinlendirip ızgarada pişirin.
2. Beğendi için, bir tencerede tereyağıyla unu sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcanları ilave edin. Üzerine sütü ekleyip karıştırarak pişirin. En son rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave edin. Servis tabağına beğendiyi alın. Üzerine külbastılık etleri yerleştirin. En son, ızgarada pişirilmiş domates ve biberleri ekleyin. Kırmızı pul biber ve kekik serpip servis yapın.

Kuzu şaşlık
Hazırlama süresi : 35 dk. / Pişirme süresi : 50 dk.
(4 kişilik)

Gerekli Malzeme
600 gr kuzu sırtı
3 soğan
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kekik
1 domates
2 sivri biber
2 lavaş ekmeği
Pilav İçin
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 tavuk bulyon
Raita Sos İçin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Kırmızı toz biber
Kimyon
Pul biber
1. Temizlenmiş kuzu sırtını küçük yaprak şeklinde doğrayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın. Etleri bir kapta tuz, karabiber ve kekikle karıştırın. Tüm malzemeyi şiş aparatlarına bir et bir soğan şeklinde yerleştirip ızgarada iyice kızarıncaya kadar pişirin.
2. Pilav için, bir tencerede tereyağını eritin. Pirinçleri tencereye alın ve kavurun. Sıcak suyu, bulyonu ve tuzu tencereye aktarın ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin.
3. Raita sos için gerekli bütün malzemeyi bir kapta karıştırın. Servis tabağına lavaş ekmeklerini yerleştirin. Üzerine kuzu şaşlıkları alın. Yanında pilav, ızgara domates, sivri biber ve raita sos ile servis yapın.
Lezzet Dergisi 2010 Nisan

Milliyet
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tesekkürler canim, fazla yemiyorum ama bazi yemeklerde kuzu eti ile güzel oluyor. :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst