Kuskonmaz Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kuskonmaz+corbasi.jpg


corbamiz icin
500 gr beyaz kuskonmaz
2 iri patates
1 cay bardagi kadar pirinc
1.300 ml et suyu
yarim cay bardagi sivi yag +bir yemek kasigi tereyag
tuz karabiber süslemek icin dogranmis maydanaoz
terbiyesi icin
2 yumurtanin sarisi
1 limonun suyu
yapilisi
kuskonmazlarin saplarini sert blümünden kirin .kabuklarini patates soyacagi ile soyun kücük dograyip bir kenarda bekletin .düdüklü tencereye yaglari koyun soyup yemeklik dogradiginiz patatesleri kuskonmazlari koyup 5 dakika kadar kavurun .icine tuz karabiber yikadiginiz pirinci koyup et suyunu ilave edin düdüklünün kapagini kapatip pisirin.
ben amc kullandigim icin süre veremiyorum ama normal düdüklü tencerede 20 dakika yeterli olur sanirim
pisen corbanizin kapagini acip el blendirindan gecirin daha sonra corbanizi tel süzgecten süzün bu islemi
kuskonmazin sert liflerinden dolayi yapiyoruz bu islemi yapmassaniz olmaz
yumurta sarilarini ve limonun suyunu bir kapta cirpin.
corbanizi tekrar ocaga koyup bir iki tasim kaynatin sonra ocaktan cekip ,yumurtali terbiyeyi corbaniza ilave edin
karisitirip birakin corbanizi tekrar ocaga koymayin yumurtasi kesilmesin corbanizi kaselere bosaltip maydanoz ile süsleyin sicak servis yapin
afiyet olsun Dualariniza talibim

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
tuanamda kuskonmazi cok sevyo
konservelerde satiliyo
sirf onun icin tazesiyle bu corbayi denicem
begenirsekte hep yaparim hem
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst