Kurutulmuş domatesli deniz börülcesi (Alaçatı - Çeşme)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Malzemeler:

1 demet deniz börülcesi, 1 küçük kase kurutulmuş domates (sıcak suda bekletilmiş), sızma zeytinyağı, limon, sarımsak, tuz.

Hazırlanışı:

Yıkanmış deniz börülcesi kaynamış suya atılıp haşlanır. Süzgece alınıp suyunun süzülmesi beklenir ve kılçıkları temizlenir. Sıcak suda bekletilmiş kurutulmuş domates minik küpler şeklinde doğranır ve büyük bir kapta deniz börülcesiyle karıştırılır. Sızma zeytinyağı, limon, sarımsak, tuz iyice karıştırılır ve kasedeki domates börülce karışımının üzerine dökülür. Sosu iyice içine çekmesi için biraz beklenir ve afiyetle yenir.


Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 4_1482010173447_19764.JPG
    4_1482010173447_19764.JPG
    37,8 KB · Görüntüleme: 40

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst