LiLi
Daimi Üye
Malzemeler: 4-5 kişilik
6 tane kuru patlıcan
4 tane varsa kuru haylan kabağı ( Antep de yetişen bir kabak türü.)
3-4 tane kuru biber
Her dolma için 1 yemek kaşığı pirinç
1 dolu kaşık karışık salça
5-6 diş sarımsak
1 baş soğan
Yarım bardak zeytinyağı
2 limon suyu
Karabiber, tuz
Yapılışı:
Kurulukları kaynar suda tırnağınızın geçeceği kadar haşlayın. Tırnağınızı batırınca zorlanmadan geçebilmeli.
Pirinci yıkayıp soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
Zeytinyağının bir kısmıyla soğanı öldürüp pirinci katın, sarımsağın yarısını ekleyip bir süre kavurup salçasını koyarak ocaktan alın. Malzemeleri tamamen çiğden de kullanabilirsiniz.
Baharatlarını ve kalan sarımsağı ilave dip karıştırın.
Ilıyan harcı yarıya kadar gelecek şekilde kurulukların içine doldurun ve bir dolmanın dibi diğer dolmanın ağzının üzerine gelecek şekilde dolma tencerenize dizin. Bu şekilde dizince dolmalarınız açılmaz.
Dolmanın üzerini hemen hemen geçecek kadar suyla ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatarak harlı olmayan ama kısık da olmayan ocakta 30 dak. Pişirin.
Tencerenin kapağını açıp limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ağzı kapalı bir süre dinlendirip servis kabına alın.
Yanına ayranı unutmayın…
Alıntı :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.