Kuru Patlıcan Biber ve Haylan Kabağı Dolması - Gaziantep

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


Malzemeler: 4-5 kişilik

6 tane kuru patlıcan
4 tane varsa kuru haylan kabağı ( Antep de yetişen bir kabak türü.)
3-4 tane kuru biber
Her dolma için 1 yemek kaşığı pirinç
1 dolu kaşık karışık salça
5-6 diş sarımsak
1 baş soğan
Yarım bardak zeytinyağı
2 limon suyu
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Kurulukları kaynar suda tırnağınızın geçeceği kadar haşlayın. Tırnağınızı batırınca zorlanmadan geçebilmeli.
Pirinci yıkayıp soğan ve sarımsağı incecik kıyın.
Zeytinyağının bir kısmıyla soğanı öldürüp pirinci katın, sarımsağın yarısını ekleyip bir süre kavurup salçasını koyarak ocaktan alın. Malzemeleri tamamen çiğden de kullanabilirsiniz.
Baharatlarını ve kalan sarımsağı ilave dip karıştırın.
Ilıyan harcı yarıya kadar gelecek şekilde kurulukların içine doldurun ve bir dolmanın dibi diğer dolmanın ağzının üzerine gelecek şekilde dolma tencerenize dizin. Bu şekilde dizince dolmalarınız açılmaz.
Dolmanın üzerini hemen hemen geçecek kadar suyla ocağa koyun.
Kaynamaya başlayınca üzerine dolma taşı veya bir tabak kapatarak harlı olmayan ama kısık da olmayan ocakta 30 dak. Pişirin.
Tencerenin kapağını açıp limon suyunu ilave edin ve 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ağzı kapalı bir süre dinlendirip servis kabına alın.

Yanına ayranı unutmayın…

Alıntı :
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
Sarmalara dolmalara bayılırım tarif için sağol LiLicim :huhuu:
 

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
of şimdi beni can evimden vurdun en sevdiğim yenek liliciğim emeğine sağlık benim memleketimin yemeği talım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst