incitanemtuana
Daimi Üye
bilgisayarim cökmeden önce bir blog sayfasinda görüp denedigim harika bir lezzet
ne yazikki blog sayfasini favorilerime eklemistim
ama yeni pc mde bulamadim tabii kayitli olmayinca
bu nefis tarifi paylasan hamarat arkadasimin ismini yazamiyorum dolayisiyla
ama yinede ona cok tsk ediyorum bu tarifle beni tanistirdigi icin
Allahtan tarifi bir kenara not almisim
ben hic pastane pogacasi yemedim tr de
ama cok merak etmisimdir netde gördükce
en son bu arkadasin tarifinde karar kildim yapmaya
malzemeler:
250gr. tereyagi yada margarin(ben tereyagi kullandim
500 gr. dan biraz fazla un
1paket yas maya
yarim cay bardagi ilik su
1 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
(burdaki ezcanelerdede varmidir bilmiyorum ben onsuz yaptim)
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1adet yumurta sarisi
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ
yumurta sarisini sürüp
bicakla sekillendiriyouz
ben sandoz kullanmadan yaptim ama burdaki eczanelerde bulursam birdahakine mutlaka ilave edicem
ben pogacalarimin üzerine susam.cörek otu ve has has serptim
inanilmaz bir lezzet okadar bayildim ki
hele kayin pederim saolsun
SIK SIK iterim demesi yetdi de artdi bana
Uploaded with
ne yazikki blog sayfasini favorilerime eklemistim
ama yeni pc mde bulamadim tabii kayitli olmayinca
bu nefis tarifi paylasan hamarat arkadasimin ismini yazamiyorum dolayisiyla
ama yinede ona cok tsk ediyorum bu tarifle beni tanistirdigi icin
Allahtan tarifi bir kenara not almisim
ben hic pastane pogacasi yemedim tr de
ama cok merak etmisimdir netde gördükce
en son bu arkadasin tarifinde karar kildim yapmaya
malzemeler:
250gr. tereyagi yada margarin(ben tereyagi kullandim
500 gr. dan biraz fazla un
1paket yas maya
yarim cay bardagi ilik su
1 yemek kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
(burdaki ezcanelerdede varmidir bilmiyorum ben onsuz yaptim)
*VE KÜÇÜK BEBE ASPİRİNİ BÜYÜKLÜĞÜNDE ,,,,SANDOZ(Vitamin diye kullandıklarımızdan.ECZANEERDEN ALABİLİRSİNİZ..)
1adet yumurta sarisi
YAPILIŞI
MARGARİNİ oda ısısına getirip elimizle bir güzel mıncıklayalım. ILIK SU ŞEKER ve MAYAYI bardağın içine koyup birlikte mayanın erimesini sağlıyalım.15 DK beklemeli.
bu arada bizde UNLA MARGARİNİ birbirine iyice yedirelim..İçine tuzu ve SANDOZU elimizle ufalayarak ilave edelim.
MAYAMIZ kabarınca karışım kabımıza dökelim..Hepsini kuvvetlice 10 DK YOĞURALIM..
ELİMİZE YAPŞMIYCAK ŞEKİLDE OLMALI UN MİKTARI AZ GELİRSE İLAVE EDİN..
VE 1 SAAT MAYALANMASINI BEKLEMELİYİZ..
DAHA SONRA CEVİZDEN BİRAZ BÜYÜK BEZELER ALIP YUVARLAKLAR YAPIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİYORUZ..ELİMİZLE ÜZERLERİNE BASTIRIYORUZ
yumurta sarisini sürüp
bicakla sekillendiriyouz
ben sandoz kullanmadan yaptim ama burdaki eczanelerde bulursam birdahakine mutlaka ilave edicem
ben pogacalarimin üzerine susam.cörek otu ve has has serptim
inanilmaz bir lezzet okadar bayildim ki
hele kayin pederim saolsun
SIK SIK iterim demesi yetdi de artdi bana
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Uploaded with
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.