
Kuru meyveli çikolata
Malzemeler 375 gr bitter çikolata, kıyılmış 8 çorba kaşığı kuru kayısı, doğranmış 8 çorba kaşığı kuru vişne, doğranmış 8 çorba kaşığı tuzsuz Antepfıstığı, kıyılmış ½ tatlı kaşığı toz zencefil ½ tatlı kaşığı tarçın 1 tutam kırmızıbiber ya da pul biber
Hazırlanışı: 1.Tel ızgara üzerine yağlı kâğıt ya da hafifçe yağlanmış alüminyum folyo ser. Su dolu bir kabın üzerine ****l ya da cam bir kâse koy ve çikolataları kâseye al. Kaynayan suyun buharında çikolatayı erit. (Ya da mikrodalga fırının orta ayarında 1 dakika süreyle erit, karıştırıp tekrar fırına koy. Tamamen eriyinceye kadar 20 saniyede bir karıştır.) 3. Kuru meyve ve Antep fıstığının yarısını, baharatla birlikte çikolataya ekleyip karıştır. Karışımı yağlı kâğıdın üzerine dök. Kakao çekirdeklerini, kalan kuru meyve ve Antep fıstığını serpiştir, üzerine yavaşça bastırarak yapışmasını sağla. Donuncaya kadar, yaklaşık 30 dakika buzdolabında soğut. Daha sonra kırarak parçalara ayır. <,>10 Kişilik Bir porsiyonda: 260 kalori, 14 gr yağ (7 gr’ı doymuş), 31 gr karbonhidrat, 10 mg sodyum, 4 gr lif, 4 gr protein.</I>

Alıntıdır...