Kuru Meyveli Biscotti
40 gr.yumuşamış tereyağ
2 çay bardağı tozşeker (isteğe göre azaltılabilir)
2 yumurta (1 yumurtanın akından üzerine sürmeye yetecek kadar az birşey ayırın)
1 tüp vanilya esansı yada 2 paket toz vanilya
1 kabartma tozu
1 tutam tuz
4-4,5 çay bardağı un
Bir miktar tarçın
3 kayısı
2 incir
1/2 su bardağı kuru üzüm
İsteğe göre ceviz
Orjinal tarifte kuru meyveler yerine bolca damla çikolata vardı o şekilde de yapılabilir.
Yapılışı
Yağ ve şekeri çırpın.İçine tarçın vanilya ne teker teker yumurtaları ekleyip elde çırpın.Un tuz ve kabartma tozunu üzerine eleyin minik doğranmış incir kayısı ve üzümleri ekleyip kaşıkla karıştırın ele yapışan bir hamur elde edin.Tezgahı unlayıp hamurun yarısını kaşıkla üzerine koyun alttan yukarıya doğru çevire çevire yoğurmadan kalın uzun bir rolu yapın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup düzeltin üzerine hafifçe bastırın yumurta akı sürüp şeker serpin diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp 165derecelik fırında 20 dakika pişirin.Çıkartıp ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip fırının ızgarasının üzerine yerleştirin 110 derecede tekrar 15-20 dakika kuruyana dek pişirin soğuyunca kavanozlara koyun
Tarifi tv'den aldım kurabiyeyi yapan bayan kavanoza koyduktan sonra 40 gün bekler dedi...