Kuru börülceli yabani semizotu ( Alaçatı - Çeşme)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
attachment.php


Malzemeler:

1 büyük demet yabani semizotu, 1 çay bardağı haşlanmış börülce, 2 orta boy domates küp kesilmiş, 1 büyük rendelenmiş soğan, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, kaşık ucu ile şeker, bir iki damla üzüm sirkesi.

Hazırlanışı:

Zeytinyağında soğan ve sarımsak sotelenir. Domatesler ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Yıkanmış, kalın sapları ayıklanmış yabani zemiz otu elle doğranıp, haşlanmış börülce ile tencereye eklenir. Yabani semizotu kendi suyunu salacağı için su eklenmez. Baharatlar ve sirke ilave edilir. Ağır ateşte pişirilir.

Alıntıdır!
 

Ekli dosyalar

  • 1_1482010173447_19764.JPG
    1_1482010173447_19764.JPG
    20,3 KB · Görüntüleme: 35
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim canım. Kuru börülce severim. Semizotu da güzeldir. İkisi nasıl bir tat olur merak ettim açıkcası:)
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Canım biz börülceyi çok seviyoruz. Kurusunu fazla yapmam; ama kurusunun da tazesinden farkı yok.

Taze börülceyi ya haşlayıp sarımsaklı, pul biberli, bol ekşili salata yapıyorum. Ya da taze fasulye gibi pişiriyorum. İlk başta az al istersen, tadı hoşuna giderse fazlaca alırsın. Eşim deniz börülcesini bense taze börülceyi çok severim:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst