"Kurban Bayramına Özel Et Yemekleri" yarışmasında oylama başladı hanımlar

En beğendiğiniz et yemeği hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    56
  • Anket kapatılmış .

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
attachment.php


"Kurban Bayramına Özel Et Yemekleri"

Yepyeni lezzetlerle buluşacağımız bir yemek yarışması ile daha
beraberiz yarışmamıza tarifleriyle destek veren tüm
katılımcılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum :buyrun:

Mutfak perilerimizden ricamız yarışma sonunda
birincimiz belli olana kadar diskalifiye olmamak için kendilerini deşifre etmemeleri

Son Oylama Tarihi :14 Aralık / Saat 11:05

food-smiley-051.gif


Yarışmamızı birbirinden güzel ve emek isteyen
6 yeni tarifle sizlerin oylamasına sunmaktan
mutluluk duyuyorum efendim...
p-2b058c78690e4acfa5306f4022ea7ad0-medium-1005
İşte Adaylar
p-2b058c78690e4acfa5306f4022ea7ad0-medium-1005
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
1.Aday
chef.gif.gif



attachment.php
attachment.php


Mantarlı Dana Graten

Malzemeler;
Yarım kg jülyen dana eti
2_3 jülyen dogranmıs yesil biber
400 gr jülyen kesilmiş mantar
3 adet küp dogranmıs domates
Tuz,karabiber
Kücük bir kase rende kasar

Yapılısı;
Etleri az yagda suyunu bırakıp cekene kadar pişiriyoruz.. önce biberleri sonra 5 er dk arayla mantarları ve sonra domatesleri ekliyoruz. domatesler kendinden gecene kadar kapagını kapatıp kısık ateste pişiriyoruz. hafif sulu kalacak.. tuzunu ve karabiberini ekleyip borcama alıyoruz. 180 derece de 5_10 dk kadar kasarsız pişirin. sonra kasarı ekleyip eriyene kadar fırında tutun... afiyet olsunnnn
 

Ekli dosyalar

  • di-7DTR.jpg
    di-7DTR.jpg
    47,9 KB · Görüntüleme: 817
  • di-SB43.jpg
    di-SB43.jpg
    46,7 KB · Görüntüleme: 270
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
2.Aday
chef.gif.gif


attachment.php


Bayram Yahnisi

1 kg kemkli kuzu eti(dana etide olabilir)kemiksizde yapabilirsiniz
5-6 tane arpacık soğan yoksa 3 tane iri soğan kullanılabilir
1 tatlı kaşığı kadar salça
yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
pul biber
kimyon
tuz
2 su bardağı su

Düdüklü tencereye yağımızı döküp üzerine kemikli eti koyup avuruyoruz kendi suyunu salana kadar daha sonra soyduğumuz arpacık soğanlarıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.15dk kavrulduktan sonra pul biber,kimyon ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyruz.2dk da bu şekilde kavrulduktan sonra 2 su bardağı suyumuzuda ekleyip tuzunu da atıp düdüklü tencereyi kapatıp 25-30 dakika pişiriyoruz.

Not:dana eti kullandıysanız ve et çok sertse pişime süresini uzatabilirsiniz.Ayrıca soğanların içinde çok pişip parçalanmasını istemiyorsanız düdüklüyü kapatmadan önce soğanları çıkarabilirsiniz.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • lu4p_1.jpg
    lu4p_1.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 295
  • lu2s_1.jpg
    lu2s_1.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 287
  • lu3b_1.jpg
    lu3b_1.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 290
  • lu3v_1.jpg
    lu3v_1.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 294
  • lu50_1.jpg
    lu50_1.jpg
    47,7 KB · Görüntüleme: 311
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
4.Aday
chef.gif.gif



attachment.php


Et Sote

Malzemeler
500gr. dana eti
2adet sogan
1er adet renkli dolmalik biber(sari,yesil,kirmizi,turuncu)
3-4adet domates
istege göre 1-2 dis sarimsak
1kahve kasigi tatli hardal
baharat:tuz,karabiber,pul biber,kekik ve taze feslegen

Hazırlanışı
Etler kus basi dogranip siviyag kizdirilmis tavaya alinir suyunu salip cekene kadar pisirilir o sirada soganlar yarim ay seklinde dogranir cok ince olmicak sekilde dolmalik renkli biberlerde uzun ince dogranir domateslerin kabuklari soyulup küp küp dogranir sarimsaklar incecik dilimlenirve suyunu cekmis ete ilave edilir tüm harc 1 kahve kasigi hardal ve tüm baharatlarda eklenip kavrulur
AFIYET OLSUN


attachment.php
attachment.php
 

Ekli dosyalar

  • p1010116bx_1.jpg
    p1010116bx_1.jpg
    45,1 KB · Görüntüleme: 257
  • p1010117x_1.jpg
    p1010117x_1.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 263
  • p1010118u_1.jpg
    p1010118u_1.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 257
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
5.Aday
chef.gif.gif


attachment.php


Salcali soganli haslama

Malzemeler:
1 kilo kurban eti
1 Yemek kasigi salca
2 tatli kasigi tuz
2 adet sogan
nane istege göre baska baharatlar

Yapilisi:
etimizi iyice yikadiktan sonra düdüklüye koyuyoruz.
üstüne gelecek kadar su,tuz, salca, iri iri dogranmis sogan ,
nane ve istege göre baska baharatlar katilir.
düdüklüde 20 dakika pisirilir.(her düdüklüde süre baska olabilir)
sonrada pilavla servis edilir
 

Ekli dosyalar

  • nbon4z_1.jpg
    nbon4z_1.jpg
    31,4 KB · Görüntüleme: 321
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.775
Tepki
84.411
Puan
113
Konum
İstanbul
6.Aday
chef.gif.gif


attachment.php


Patlıcanlı Maklube
500 gr kuşbaşı et
1baş soğan ve iki diş sarmısak
1buçuk su bardağı pirinç
2buçuk su bardağı sıcak su
2-3 yemek kaşığı tereyağı
5 adet kemer patlıcan
3adet domates
Tuz
Karabiber kimyon kekik

Patlıcanlı Maklube Yapılışı:
Pirinci sıcak suda 5-10 dakika bekletin.
Patlıcanı alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin ve tuzlu suda 20 dk. bekletin.

Patlıcanı yıkayıp kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın.
Etleri tencereye koyun, suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra, biraz sıvıyağ ve 1 çay bardağı su ekleyip kavurmaya devam edin.içerisene ince kıyılmış soğanlarımız ve sarmısağımız ekliyelim
Kavrulan etin üzerine tuz karabiber kimyon ve kekiği ekleyip karıştırın.
Pirinçleri süzüp, tencereye koyduğunuz tereyağında biraz kavurduktan sonra, üzerine 2buçuk su bardağı sıcak su ve biraz tuz ekleyip, kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ayrı bir tencerede kızarttığımız patlıcanları uzunlamasına dizip, üzerine kavurduğunuz eti ve en üste pirinç pilavını düzgün bir şekilde döküp biraz bastırın ve üzerine hazırladığımız domates sosunu ekleyin tencerenin kapağını kapatıp 5 dk. kısık ateşte tutup altını kapatın.

Ateşten aldığınız tencereyi, geniş bir servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirip şeklini bozmadan servis yapın.
Afiyet Olsun.

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


resim




 

Ekli dosyalar

  • 6.jpg
    6.jpg
    41,8 KB · Görüntüleme: 871
  • 1.jpg
    1.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 335
  • 2.jpg
    2.jpg
    48,1 KB · Görüntüleme: 335
  • 3.jpg
    3.jpg
    36,8 KB · Görüntüleme: 335
  • 4.jpg
    4.jpg
    35,7 KB · Görüntüleme: 333

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.503
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
:1: Ağzımın suyu aktı.Ne kadar hamarat hanımlarımız var bu sitede.Hepsine bayıldım.Oyumu kimse vericem çok kararsız kaldım.Önce şöyle bir düşünmem lazım tekrardan Üfff :uzgun: Hepsi de çok güzel yahu :sinifsinif:


1. aday - Dana etini mantarlı hiç denemedim.Genellikle mantarı tavuk etiyle beraber kullanıyorum.Tadını çok merak ettim doğrusu :acep:

2. aday - Bayram yahnisini annem okadar lezzetli yaparki.Görünümü bana annemin yemeğinin tadını verdi damağımda :catalbicak:

3. aday - Mangaldaki etlere bayıldım.Bizde ailece her bayram mutlaka şiş yaparız ama bu bayram vakit bulamadık :sinifsinif:

4. aday - Et soteye bayılırım.Eşimle beraber evde kekik eşliğinde yemeye doyamayız.

5. aday - Salçalı soğanlı haşlama sotenin sulu versiyonu :hihi: Onuda çok severim

6. aday - Bu yemeği bende sık yaparım ama adını islim kebabı olarak biliyorum.Pirinç pilavıyla birlikte şahane bir ikili olur.


Eeee :dusun: Ben şimdi oyumu hangisine vereceğim :uzgun:

Hepinizi tebrik ediyorum arkadaşlar :eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.375
Puan
113
Konum
trabzon
Of of of görselliğe bakın harika görünüyor hepside kızlar nekadar hamarat hatunlarsınız böyle bayıldım bayıldım süppper mutfak perilerisiniz herbiriniz şimdiden hepinizi tebrik adiyorum ellerinize sağlık:nk::nk:
İyi güzel hoşda şimdi bu güzellerden hangisine oy vericem ben şimdi :dusun:
 

aZeLYa55

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
4.084
Tepki
2.452
Puan
113
Yaş
41
Konum
Samsun
Of anam offf nerden girdim bu topiğe :D
Ağzımın suyu hepsine aktı ama en çok birinci resimde ekrana yapışıp yalayasım geldi :D Onun için oyum 1 nömaroya :sirin:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Hanimlar ellerinize saglik, harikasiniz valla.
Ben biraz düsünmeliyim. :durbun:
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
allahım allahım bunlar ne acıktım yaaa ne güzel görünüyorlar öyle ağzımın suyu aktı :kahkaha:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥


Çok güzel olmuş hepsiiiiiii gerçekten tebrik ederim kızlar harikasınız.
Oyumu bana nostalji yaşatana vericem ama inanın hepsi mükemmel görünüyor , şimdiden tebrik ediyorum 1. 2. 3. 4. 5. 6. yı :kupa:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Hanimlar süpersiniz yine döktürmüssünüz :nk:
kararsizdim ama sonunda bayram yahnisine verdim oyumu:sila:
hangisi birinci gelirse gelsin hepsi benim gönlümün birinciler:kupa:
 

elif20

Daimi Üye
Katılım
31 Temmuz 2011
Mesajlar
3.744
Tepki
5.423
Puan
113
Yaş
34
Konum
Mersin
Tüm resimlere baktım baktım baktım hepsi harikalar yaa :durbun: ve oyumu kullandım hadi hayırlı olsun bakalım :vecihi:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
of anam offffffffffffff
her evde bayram senligi yasanmis belli
Rabbim agzimizin tadini
soframizin bereketini hic eksik etmesin
herkeze tattirsin insaALLAH
ac acikta kimse kalmasin
hepsi birbirinden lezzetli
ben ki fazla fazla et sevmem
istahim acildi ete karsi birden
bana en cok hitab eden ve en kisa zamanda denicegim lezzete veriyorum oyumu
mantarli dana graten
cünkü süt dana ve mantar ikilisini biarada cok kullanip sos türü seyler yapmisligim vardir
ve bu ikiliyi cokta yakistiririm
kayinpederim kasap en kisa zamanda malzemeler tedarik edilicek :catalbicak:
hepinizin ellerine kollarina saglik
harikasiniz
herkeze bol sans ve basari diliyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst