Krepte levrek

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Krepte levrek

attachment.php


Malzemeleri
300 gr levrek fileto
2 mantar
50 gr haşlanmış karides
50 gr haşlanmış midye
50 gr haşlanmış sübye
1 kırmızıbiber
3 dilim balık pastırması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates sosu
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Kırmızı toz ve kırmızı pul biber

Krep için
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı

Krep için, un, tuz, süt ve suyu iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Yapışmaz yüzeyli tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritin. Tavaya 1 kepçe dolusu hamur aktarıp yayın. Her iki tarafını da pişirin. Levrekleri jülyen doğrayın. Tavada hafifçe kavurun. Üzerine mantar dilimleri, midye, karides, sübye, ince kıyılmış biber, ince kıyılmış balık pastırması, domates sosu, kekik, toz ve pul biber, tuz ilave edip harmanlayın. Kreplerin arasına levrekli harçtan paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Servis yapın.

Krepte levrek artık hazır, afiyet olsun.

lezzet.com.tr
 

Ekli dosyalar

  • krepte_levrek_1.jpg
    krepte_levrek_1.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 50

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst