Krepte levrek
Malzemeleri
300 gr levrek fileto
2 mantar
50 gr haşlanmış karides
50 gr haşlanmış midye
50 gr haşlanmış sübye
1 kırmızıbiber
3 dilim balık pastırması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates sosu
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Kırmızı toz ve kırmızı pul biber
Krep için
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı
Krep için, un, tuz, süt ve suyu iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Yapışmaz yüzeyli tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritin. Tavaya 1 kepçe dolusu hamur aktarıp yayın. Her iki tarafını da pişirin. Levrekleri jülyen doğrayın. Tavada hafifçe kavurun. Üzerine mantar dilimleri, midye, karides, sübye, ince kıyılmış biber, ince kıyılmış balık pastırması, domates sosu, kekik, toz ve pul biber, tuz ilave edip harmanlayın. Kreplerin arasına levrekli harçtan paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Krepte levrek artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com.tr
Malzemeleri
300 gr levrek fileto
2 mantar
50 gr haşlanmış karides
50 gr haşlanmış midye
50 gr haşlanmış sübye
1 kırmızıbiber
3 dilim balık pastırması
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates sosu
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Kırmızı toz ve kırmızı pul biber
Krep için
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Tereyağı
Krep için, un, tuz, süt ve suyu iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Yapışmaz yüzeyli tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritin. Tavaya 1 kepçe dolusu hamur aktarıp yayın. Her iki tarafını da pişirin. Levrekleri jülyen doğrayın. Tavada hafifçe kavurun. Üzerine mantar dilimleri, midye, karides, sübye, ince kıyılmış biber, ince kıyılmış balık pastırması, domates sosu, kekik, toz ve pul biber, tuz ilave edip harmanlayın. Kreplerin arasına levrekli harçtan paylaştırın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine kaşar peyniri serpip 160 derece fırında pişirin. Servis yapın.
Krepte levrek artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com.tr