Krepli Pasta

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
1174+055.jpg


Krepli Pasta

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1,5 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tahin
2 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı un
1,5 çay kaşığı karbonat

KREMASI:

4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
125 gr labne peyniri
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Öncelikle kreması için sütü bir tencereye alıp içerisine un ,nişasta ve şekeri koyup ocakta kaynatıyoruz. Kaynayan karışımı ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.Krepler için yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz. İçerisine diğer malzemeleri de koyup kek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.krep tavasını ısıtıp yarım kepçe kadar hamurumuzdan alıp tavanın ortasına koyarak kepçenin yardımıyla dağıtıp pişiriyoruz.Pişen krepleri ağzı kapaklı bir kaba koyup yumuşak kalmalarını sağlıyoruz.Bu işleme hamur bitene kadar devam ediyoruz.Diğer tarafta ılıyan kremaya labne peyniri, toz krem şanti ve vanilya koyup mikser yardımı ile çırpıyoruz.Kremayı kreplerin aralarına sürüp rulo sarıyoruz.Sardığımız krepleri ağzı kapaklı bir kaba dizip buzdolabında bir gece bekletiyoruz.

Kaynak :reyhankokulu.blogspot

 

İlknurka

Yeni Üye
Katılım
11 Nisan 2013
Mesajlar
10
Tepki
8
Puan
3
Yaş
53
Konum
İstanbul
O zaman buda benden gelsin :)

MEYVELİ VE ÇİKOLATALI KREP PASTA
Kolayca hazırlanan krep tarifinden yapacağınız bu enfes pastanın hem lezzeti hem de görüntüsü ile misafirlerinize şölen yaşatacaksınız.



Malzemeler (4 Kişilik):

2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ
4 yumurta
2 su bardağı (450 gr) un

3 çay kaşığı şeker

½ çay kaşığı tuz

1,5 su bardağı süt
2 muz ve 6-7 adet çilek
Tavayı yağlamak için:
2 yemek kaşığı (70 gr)Teremyağ

Sos için;
4 yemek kaşığı (140gr) Teremyağ
200 gr bitter çikolata

Hazırlanışı:
iyiyemeginsirri_1356093184131.png

Önce unu, şekeri ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta ise eritilmiş 2 yemek kaşığı Teremyağ, süt ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra tüm malzemeleri birleştirin. Ancak bu işlem sırasında karışımı asla çırpmayın.

Tavayı iyice ısıttıktan sonra Teremyağ ile yağlayın ve sonrasında bir kepçe yardımıyla karışımdan dökün ve tavanın her köşesine tavayı hafifçe sallayarak yayın. Her iki tarafını da pişirin. Krepleri çok ince dökmemeye dikkat edin. Bu işlemi yaparken başka bir yerde bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurarak kaynatın ve tencerenin üzerine oturtulacak cam bir kase içinde Teremyağ ve bitter çikolatayı karıştırın. Krepleri hazırladıktan sonra bir kat doğranmış muz bir kat çikolata sos koyarak kat kat hale getirin ve en üste de çikolata sos ve doğranmış çilekleri koyarak servis yapın.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Kakaolu krep süper.Bir de krema girince tadına doyum olmaz harika...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst