incitanemtuana
Daimi Üye
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/72902_580902741934578_139865981_n.jpg
KREMALI SEBSELI LAZANYAM
MALZEMELER:
1paket lazanya hamuru
2adet konserve mantar
1adet konserve bezelyeli havuc
2adet kuru sogan
2-3dis sarimsak
1kutu domates püresi
tuz,karabiber,kekik
BESAMEL SOSU ICIN:
siviyag
4yemek kasigi un
1litre süt
tuz karabiber
kasar veya parmesan
ÜZERI ICIN:
125ml sivi krema
kasar veya parmesan
HAZIRLANISI:
soganlari yarim ay seklinde dograyin
sarimsaklari ince ince dilimleyin
büyük bir tavada tüm sebseleri ekleyip güzelce kavurun
domates püresinide ekleyerek baharatlarla tatlandirin
besamel sosu icin:
tencereye siviyag ekleyip
unu ilave edin
kokusu cikana kadar birgüzelce hafif kisik ateste kavurun (un cok koyulasmasin)
sütü ilave edip tel cirpiciyla hizli hizli karistirarak pisirin
tatlandirip dilerseniz benim gibi biraz kasar yada parmesan ekleyebilirsiniz
firini isinmasi icin acin
borcamin en altina biraz besamel sosu yayin
sonra lazanya hamurlarini dizdirin
ve soslarin ikisinide bir güzelce az az pay edin
lazanya hamuru bitene kadar bu islemi tekrarlayin
en üstüne artarsa eger besamel sosu yayip
sivikremayi bir güzelce her yerine dökün
isitilmis firina verip yaklasik 40-45 dakika pisirin
bicakla test edin eger kolayca geciyosa pismis demektir
en son bolca kasar yada parmesan yayip eriyene kadar firinlayin
afiyet olsun
KREMALI SEBSELI LAZANYAM
MALZEMELER:
1paket lazanya hamuru
2adet konserve mantar
1adet konserve bezelyeli havuc
2adet kuru sogan
2-3dis sarimsak
1kutu domates püresi
tuz,karabiber,kekik
BESAMEL SOSU ICIN:
siviyag
4yemek kasigi un
1litre süt
tuz karabiber
kasar veya parmesan
ÜZERI ICIN:
125ml sivi krema
kasar veya parmesan
HAZIRLANISI:
soganlari yarim ay seklinde dograyin
sarimsaklari ince ince dilimleyin
büyük bir tavada tüm sebseleri ekleyip güzelce kavurun
domates püresinide ekleyerek baharatlarla tatlandirin
besamel sosu icin:
tencereye siviyag ekleyip
unu ilave edin
kokusu cikana kadar birgüzelce hafif kisik ateste kavurun (un cok koyulasmasin)
sütü ilave edip tel cirpiciyla hizli hizli karistirarak pisirin
tatlandirip dilerseniz benim gibi biraz kasar yada parmesan ekleyebilirsiniz
firini isinmasi icin acin
borcamin en altina biraz besamel sosu yayin
sonra lazanya hamurlarini dizdirin
ve soslarin ikisinide bir güzelce az az pay edin
lazanya hamuru bitene kadar bu islemi tekrarlayin
en üstüne artarsa eger besamel sosu yayip
sivikremayi bir güzelce her yerine dökün
isitilmis firina verip yaklasik 40-45 dakika pisirin
bicakla test edin eger kolayca geciyosa pismis demektir
en son bolca kasar yada parmesan yayip eriyene kadar firinlayin
afiyet olsun