Aslı Oktay
Daimi Üye
Keki için:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş ceviz-susam
1 tane rendelenmiş havuç
1paket vanilin
1paket kabartma tozu
3 bardak un
Kreması için :
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
9 yemek kaşığı şeker
2 adet falım sade sakız
4 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
yumurtanın beyazıyla vanilin ve şekeri karıştırın.Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra yumurta sarısını süt, yağ, ceviz ve havucu da karışıma ekleyip bir miktar daha mikserle karıştırın.Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyin. yağlanmış tepsiye dökün 170 derece fırında pişirin.
Kremanın yapılışı :
Süt ve tereyağı hariç bütün malzemeyi tencereye koyup karıştırın daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin, ocağa koyun. Belli bir kıvamı tutunca tereyağını ekleyin kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatın.
Kekin üstüne sürün istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun