Krem Karamel-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
krem_karamel_01.jpg


Malzemeler:
  • 8 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
Karemelize için:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı su
Yapılışı:
  • Bir kaseye yumurtaları kırıp bir su bardağı tozşekerle birlikte iyice çırpıyoruz.
  • Sütü vanilyayı katıp tekrar çırpıyoruz.
  • Diğer tarafta tavaya tozşekeri suyu koyup karemelize olana kadar kavuruyoruz.
  • Karemel kalıplarının içine birer yemek kaşığı karemelizeden koyup üzerine çırptığımız sütlü karışımdan dolduruyoruz.
  • Tepsinin içine su dolduruyoruz.
  • Tepsiye kaseleri koyup 150 derecelik fırına veriyoruz.
  • Daha sonra 170 dereceye alıyoruz.


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst