Körili Makarna-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.176
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler :
1 paket makarna
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk kalça
200 gr mantar
5 adet yeşil biber
4 adet taze soğan
2 tatlı kaşığı köri
100 gr krema
Yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
.
Yapılışı :
Makarnaları tuzlu ve bir yemek kaşığı zeytinyağı eklediğimiz suda haşlıyoruz. Tavuk etlerini yıkayıp kesme şeker büyüklüğünde doğruyoruz. Zeytinyağını teflon tavaya koyup orta ateşte tavuk etlerini pişiriyoruz. Mantarları üç dört parçaya ayırıp iri iri doğruyoruz ve tavuk etleri suyunu çekmeye başlarken tavaya ilave ediyoruz.Biberleri iri iri doğrayıp mantarlar ve tavuk etleri suyunu çekince ekliyoruz. Karıştırarak kavuruyoruz. Taze soğanların yeşil kısımları ince doğrayıp kavurduğumuz karışıma ilave ediyoruz. Tuz ,karabiber ve köriyi de ekleyip kremayı katıyoruz. 1-2 dakika daha kaynatıp haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnayı ekliyoruz. Yoğun bir köri tadı elde etmek isterseniz bu aşamada 1 çay kaşığı kadar köri serpebilirsiniz makarnaya... İyice karıştırıp 3-4 dakika daha pişirdikten sonra servis tabağına alıp domatesle süsledikten sonra servis yapıyoruz.
.
.
Afiyet olsun...
.
ALINTI

100_3726.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst