
Malzemeler
2 su bardağı soyulmuş ve doğranmış balkabağı
1 su bardağı bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı taze ince doğranmış zencefil
½ çay kaşığı kimyon
1/3 su bardağı su
Kapaklı bir tavada soğan, sarımsak ve zencefili yumuşayıncaya kadar zeytinyağında soteleyin. Zerdeçal, kimyon ve balkabağını ekleyin ve birkaç kez kaşıkla çevirdikten sonra suyu ekleyin. 10-15 dakika kaynatın ve bezelyeleri ekleyin. Kapağını kapatıp 5 dakika daha pişmeye bırakın. Sebzeler suyu tamamıyla çekerse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
Tüm malzeme yumuşayınca püre halinde ya da direk yemek olarak servis edebilirsiniz.