Kontörden TL’ye geçildi!

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Tüm mobil operatörlerin kontör yerine TL’ye dayalı tarifelendirme sistemine geçişleri bugünden itibaren başladı.

Bu dönüşümle birlikte kontör yerine geçen yeni TL kartları eskiden kontör yüklenilen kanallardan satın alabilecek ve bu TL kartının içinde bulunan miktar telefon hatlarına yüklenirken, hat kullanıcıları TL bakiyesini telefonlarında görebiliyor.

Kontörden TL’ye ilk geçen kullanıcı Atatürk Havalimanı’nda çalışan bir personel oldu. Selçuk Aygüleç adlı havalimanı personeli 30 TL’lik kredi yükleyerek Türkiye genelinde bu sisteme geçen ilk kişi oldu. Turkcell kullanıcısı olan Aygüleç, “Ne kadar harcama yaptığımızı görmek bizim için büyük bir avantaj olacak" şeklinde konuştu. Eski sistemde 150 kontör yüklemesi yapacağını ancak yeni uygulamayla birlikte 30 TL yüklediğini belirten Aygüleç, şunları söyledi: “Telefonuma konuşma süresi, kalan bakiye gibi bilgiler geliyor. Bende ne kadar konuştuğumu görmüş oluyorum. Bu çok iyi bir uygulama oldu"

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
Kullanıcılar ön ödemeli hatlara yükleme yapmasının ardından, işletmeci tarafından ücretsiz olarak gönderilecek mesajla, şebeke içi ya da şebeke dışı yapılacak görüşmelerin tarife dakika ücretleri ile SMS ve MMS birim ücretleri hakkında bilgilendirilecek.

Ön ödemeli hat kullanıcıları, her bir hizmeti kullanmalarının ardından aldıkları hizmete yönelik olarak kullanım miktarına (saniye ve adet), kullanım tutarına (TL/Kr) ve kalan tutara (TL/Kr) ilişkin bilgilendirme mesajını ücretsiz alabilecek.

Abonelerin en az son altı aylık kullanım detayı bilgilerini alabilmelerine ve ön ödemeli hat abonelerinin aylık kullanım detayı bilgilerini SMS, çağrı merkezi gibi yollarla talep edebilmelerine imkan sağlanacak. Ayrıca abonenin talep etmesi halinde posta yoluyla bu kullanım detayları gönderilebilecek. Aboneler, kullanım detayı bilgilerine, gerekli güvenlik tedbirleri sağlanarak, internet üzerinden de ücretsiz olarak erişebilecek.

Alıntıdır!

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Valla ben avea faturalı kullanıyorum:) Ayda max. 20 ödüyorum:D:D

Bir tane de Turkcell kontorlü var, gençturkcellden yararlanmak için az önce 5 liralık attım içine:D:D Yani her şekilde faturalı daha iyi gibi geliyor bana

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
faturalı kullandıgm ıcn benım acımdan sorun yok
enıyısı her yone bır tarıf secceksın evtelefonunuda kullanmıcaksın oh ne ala rahat et

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.488
Essem valla ev telefonunu kullanmıyoruz biz; ama net için olması gerekiyor. O yüzden onu da 19 TL'lik bir tarife yaptık. Havaya gidiyor zaten. Ben telefonla da konuşmam pek, havaya ödüyorum yani.:dusun:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar