Kömüre zam sinyali

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
52624.jpg


Dünya piyasalarında kömür fiyatlarında yukarı yönde bir eğilim var. Türkiye'de zam haberi gelirse kimse şaşırmasın. üreticilerin eli kulağında

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, ''Şu anda demir-çelik sektörüne verdiğimiz kömürün fiyatı 180 dolara yükseldi, dünya piyasalarına göre gerekirse zam yaparız'' dedi.


Çin Halk Cumhuriyeti'nin elektrik tüketimindeki artış ve önde gelen ihracatçı ülkelerin arz sorunları nedeniyle fiyatı yükselmeye devam edeceği tahmin edilen kömürün, ton fiyatının 153 dolardan 250 dolara çıkmasının beklenmesi, Türk üreticiler tarafından da takip ediliyor.


TTK Genel Müdürü Dağdelen, dünyada kömür fiyatında rekor artış beklendiği yönündeki değerlendirmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, kömür ve petrolün fosil yakıtlarının başında geldiğini, tüketiminin artması ve miktarının azalması nedeniyle de fiyatların yükseldiğini söyledi.


Çin'in yılda 2 milyar tonun üzerinde üretim yaptığını, ülkede her şeyin de kömüre dayalı olduğuna işaret eden Dağdelen, şunları kaydetti:


''Bu ülkenin metalürjik kömür ithalatı da söz konusudur. Dünya kömür fiyatlarındaki artışın takipçisiyiz. Kurumumuz da gerektiğinde artış yapıyor. TTK'de göreve başladığım 2003'te demir-çelik sektörüne verdiğimizi kömürün tonu 56 dolardı. Şu anda demir-çelik sektörüne verdiğimiz kömürün fiyatı 180 dolara yükseldi, dünya piyasalarına göre gerekirse zam yaparız. Ama bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir şey söylemek mümkün değil. Piyasaya sattığımız kömürler 270 YTL, çimento sanayine verdiklerimizin tonu 140 dolara çıkmış durumda. Ürettiğimiz kömür günümüz şartlarında daha da değerlendi. Bizim fiyatlarımız normaldir.''


 

Oruc

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
2.598
Tepki
2.379
Puan
113
Yaş
48
Konum
izmir
klimayla ısınıyom ama kömür alacaklar için kötü bir haber...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst