Koltuk Altı Kararması Rengi Nasıl Açılır?

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.881
1.jpg

Koltuk Altı Kararması Rengi Nasıl Açılır?

Kararmayı gidermede en çok kullanılan yöntem limon. Direk sürüp üzerine kaya tuzu sürenler var. Ancak cildinizi tahriş edebilir. O nedenle daha kalıcı ve kesin aşağıda verdiğim tarifi de kullanabilirsiniz.

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Aşırı pudralı deodorant kullanmak
Lazer epilasyon yaptırmak ve sonrasında deodorant kullanmak
Koltuk altı tüylerini ağdayla almak
Roll on/stick ürünleri ve terleme

Kabartma tozu ve limon.. İkisi de renk açıcı özelliğe sahipler.

İknci Yöntem patates, patatese çatalı biraz sürttükten sonra üzerine limon sürüp tekrar uygulayabilirsiniz.

Koltukaltı rengini düzeltmek ve rengini açmak için:

Malzemeler:
Bir tatlı kaşığı pirinç unu
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı: Malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz karışımı temiz koltuk altlarınıza yedirerek sürün. 15 dakika beklettikten sonra ovalayarak çıkartın.Ardından koltuk altlarınızı ılık su ile temizleyin. Koltuk altınızı kuruladıktan sonra limon suyu sürün ve kurumasını bekleyin, kuruduktan sonra talk pudrası sürün.

Bu işlemi haftada iki kere yapmanız yeterlidir.

2.jpg

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
64.881
Cidden bende denedim bazı yöntemler ama sanırım pek işe yaramıyor ya. yok mu çözümü kızlarrr
Limonlu olanı bende denedim pek randuman alamadım açıkcası başka bilgiler paylaşırım canım müsait oldugumda hoşgeldin bu arada :lili:

Tepki
77
Kızlar size bizzat denediğim kesin çözüm yollarını anlatayım. Belki buradan birilerine fikir olur. :selam:

-Ben de ağda kararma yapıyordu, ağdayı bırakıp ev tipi lazer cihazı işe yarıyor.

-hafta da 1 tanecikli peeling yapın. 10 günde bir ipek kese yapın, kararma için ölü derilerin de gitmesi gerekiyor.

-hafta da 2 beyazlatıcı maskeler yapın

-kimyasal deodorant yerine doğal deodorant kullanın. Buradan marka veremem ama bazı marketler de var.

-kıyafet kumaşınızı pamuklu giyin, koltuk altiniz nefes alsın.

-yazın güneş koruyucu krem sürün

-akşamları uyumadan gül suyu da sürebilirsiniz. Ya da sadece Aloe Vera jeli, elma sirkesi de olabilir. Hepsini üçünü de denedim.

-özellikle gece uyumadan c vitamini serumu da kullanabilirsiniz. Gündüz kullanmayın leke yapıyor.

-özellikle pirinç suyu da sürebilirsiniz ama düzenli yapın. Hatta yüzünüze de sürün.

-o beyazlatici kremler işe yaramıyor sakın almayın. Ben üç tane farklı markalardan denedim hiç bir işe yaramadi. Anlık bir etki sadece

-özellikle yüz için kullanılan toniklerden sürebilirsiniz. Ama içinde alkol olmasın. Hatta evde kendi toniğinizi yapın

-mutlaka düzenli her gün nemlendirin

Koltuk Alti Kararması İçin Benim İşime Yarayan Maske Tarifleri :asikk:

1. Aydınlatıcı Patates Maskesi
Patatesi rendeleyip suyunu sıkın, pamuğa döküp koltuk altınıza sürün ve 15 dk beklettikten sonra yıkayın.

2. Aloe vera jeline 5 6 damla limon suyu sıkıp karıştırın. Koltuk altına sürüp 10 dk bekleyin ve yıkayın.
İsterseniz limon suyu yerine 1 yemek kaşığı gül suyu da olur.

3. Pirinç Maskesi
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı bal
Hepsini karıştırın, 15 dk bekletin ve yıkayın.

4. 5 6 limon suyu ve yoğurdu karıştırın. 10 dk bekletin ve yıkayın.

5. Pirinç Unu Maskesi
2 yemek kaşığı rendelenmiş patates suyu
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı bal
Hepsini karıştırın, 15 dk bekletin ve yıkayın.

6.Yulaflı Maske
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt
Hepsini karıştırın, 15 dk bekletin ve yıkayın

7. Gül Suyu Tonik
1 su bardağı gül suyu
1 tatlı kaşığı aloe vera jeli
Hepsini bir şişeye koyup çalkalayın.
Buzdolabında saklayarak sabah ve akşam pamuk yardımıyla cildine uygulayabilirsin.

8. Pirinç Suyu Toniği
1 su bardağı yıkanmış pirinç
1 su bardağı içme suyu
Önce pirinci bir bardak suda 35 dakika bekletin. Arada sırada karıştırın. Sonra suyunu süzün ve şişeye dökün. Ama buzdolabında saklayın

Tabi bunların hiç biriyle uğraşmak istemiyorsanız, güzellik salonundan seans alın :) ben evde doğal bakım sevdiğim için güzellik salonunda ki seanslar işe yarar mı bilmiyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar