Kolayı Beslenmenizden Çıkarın

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Bu güne kadar çoğunuz kola ve coca kola'nın zararları hakkında bir çok şey okumuşsunuzdur, bu konuda bir çok slayt, video izlemiş olabilirsiniz. Fakat çoğunuz, hala kola içmeye devam ediyordur. Bazıları coca kola'nın israil'le olan bağlatısı yüzünden haklı olarak coca kola içmiyor. Ama kola alışkanlığını yine bırakmıyor. Başka markalarla bu zararlı alışkanlığına devam ediyor. İç ve Kalp Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'da 1 bardak kola'nın 1 saatte vücütta neler yaptığını açıklamış.

Belki Canan Karatay'ın aşağıda yazılı olan söylediklerini okuduktan sonra kola hakkında fikriniz değişebilir...

* İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan fosforik asiddir.

* İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

* 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

* 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

* 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

Sonuç: Tekrar kolaya ve tatlılara saldırısınız. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve unsilin gelişir. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Kola yı değil çocuklarımın beslenmesine evime bile almıyorum çocuklarım ancak annemlerin evine gittiğimizde içebiliyorlar birtek orda sözüm geçmiyor çünki eh buda 2senede bir olunca zararıda yokdur diyorum

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
1 yıldan fazla oldu kola içmeyeli zararları bir yana
ham maddesini öğrendikten sonra içmedim evimede giremez kola:

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
ben kolayı evime sokmuyorum yoksa oğlum durmaz onu bitirene kadar.zaten sağlıksız olduğunu bildiğim için bende içmiyorum..

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Ben oldum olası meşrubatları severek içemem bana çay ayran limota birde kendi hazırladığım şuruplar olacak:lilav:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar