
Kolay Krem Karamel
Dr. Yasemin Bradley'in tv'de yaptığı masum Krem Karamel'ini annemle denemiş bulunmaktayız. Ancak bizim ki pek masum olmadı çünkü light sütle yapmadık :benmi: siz yaparken isterseniz tam yağlı süt yerine light süt tercih edebilirsiniz
Malzemeler
1 lt süt
3 yumurta
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Karamel için : 7 çorba kaşığı toz şeker
Tencerenin içinde yumurtaları iyice çırpıp sütü nişastayı ve şekeri ekleyin. Bir süre karıştırdıktan sonra ocağı açıp pişirin. O sırada da 7 çorba kaşığı toz şekeri karamelleştirip kaselere 1'er yemek kaşığı kadar koyup paylaştırın. Pişen tatlıyı da eşitçe kaselere dağıttıktan sonra soğutup buzdolabına alın. Servis yaparken bir pasta tabağına ters çevirin.
Ben yumurta kokarsa yiyemem demiştim o yüzden vanilya da ekledik ama gördüm ki olmasa da yumurta kokmayacakmış
Aynı tarifin pekmezlisi
Sütlü kısmını aynen yaptım sadece karamel hazırlamak yerine tabağın boyutuna göre 1 tatlı kaşığı dolusu keçiboynuzu pekmezi koyup tatlıyı üzerine döktüm. Ertesi günde ters çevirip hindistancevizi ile süsledim

Son düzenleme: