Hindi Jambonlu Kanepe
Beyaz tost ekmeği Tereyağı Krem peynir Hindi jambon Çeri domates
Tarif:
• Yuvarlak kestiğiniz sandviç ekmeklerine tereyağı sürün.
• Mayonez ile krem peyniri karıştırıp, ekmekleri kaplayın.
• Hindi jambonu yerleştirin.
• Çeri domatesle süsleyin.
İki Katlı Kanepe
Beyaz tost ekmeği Zeytin ezmesi Krem peynir Çeri domates Taze nane Kuru nane
Tarif:
• Tost ekmeklerini büyük ve küçük yuvarlaklar halinde kesin.
• Büyük olanlara zeytin ezmesi sürün.
• Krem peyniriyle süslediğiniz küçük yuvarlakları, üzerine yerleştirin.
• Domates, taze ve kuru naneyle süsleyin.
Kalp Kanape
Beyaz tost ekmeği Kepekli tost ekmeği Krem peynir Zeytin ezmesi Dereotu
Tarif:
• Beyaz tost ekmeklerini, kalıpla kalp şeklinde kesin.
• Kepeklileri de daha küçük bir kalıpla şekillendirin.
• Büyük ekmeklere krem peynir sürün.
• Kenarlarını kıyılmış dereotuna batırın.
• Üzerine, zeytin ezmesiyle kapladığınız küçük kalpli ekmeği yerleştirin.
Not:
Yemekçinin notu: Dereotunu buzdolabında saklamadan önce yıkayıp, köklerini bir bardak soğuk suyun içine oturtun. Üzerine bir saklama poşeti geçirerek dolaba yerleştirin. Dereotu taze ise, bu şekilde 1 hafta saklayabilirsiniz. Püf Noktası: Açılmış krem peynirleri 2 hafta, sert peynirleri (kaşar vb.) 3-4 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kepekli Yıldız
Kepekli tost ekmeği Tereyağı Taze kaşar Hindi salam Çeri domates Tuz Karabiber
Tarif:
• Tost ekmeklerini yuvarlak kalıpla kesin.
• Üzerlerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürün.
• Tuz ve karabiber atın.
• Taze kaşar ve hindi salamlarına kalıpla yıldız şekli verin.
• Önce kaşarı daha sonra da salamları şekilli olarak yerleştirin.
• İkiye böldüğünüz domatesleri, ortasına yerleştirin.
Sosisli Ekmekler
Beyaz tost ekmeği Mayonez Krem peynir Maydanoz Sosis Kapari
Tarif:
• Yuvarlak ekmekleri ikiye bölüp, yarım ay şekline getirin.
• Üzerlerine mayonez sürün.
• Krem peynirin içine kıyılmış ince maydanozları karıştırıp, ekmeğin üstünü kaplayın.
• Haşlanmış sosisleri doğrayıp, yan yana dizin.
• Kenarlarını kapari ile kapatın.
• Dilerseniz nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.
Not:
Önemli Not: Maydanoz bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırır, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
Alıntıdır...