Kolay Kanepeler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Domates%20ve%20Jambonlu.jpg


Domatesli ve Jambonlu Kanepe

Beyaz tost ekmeği Mayonez Krem peynir Domates Hindi jambon Zeytin turşusu Biberiye dalı

Tarif:
• Kalıp yardımıyla küçük ve yuvarlak tost ekmekleri yapın.
• Üzerlerine mayonez sürün.
• Krem peynirle kaplayın.
• Domatesi dilimleyip, yuvarlak ekmeğin üstüne yerleştirin.
• Jambonu rulo yapın.
• Zeytini koyup, şeklinin bozulmaması için kürdan batırın.
• Kenarını biberiye yapraklarıyla süsleyin.
Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Hindi%20Jambonlu%20Kanepe-B.jpg


Hindi Jambonlu Kanepe

Beyaz tost ekmeği Tereyağı Krem peynir Hindi jambon Çeri domates

Tarif:

• Yuvarlak kestiğiniz sandviç ekmeklerine tereyağı sürün.
• Mayonez ile krem peyniri karıştırıp, ekmekleri kaplayın.
• Hindi jambonu yerleştirin.
• Çeri domatesle süsleyin.

Iki%20Katli-B.jpg


İki Katlı Kanepe

Beyaz tost ekmeği Zeytin ezmesi Krem peynir Çeri domates Taze nane Kuru nane

Tarif:
• Tost ekmeklerini büyük ve küçük yuvarlaklar halinde kesin.
• Büyük olanlara zeytin ezmesi sürün.
• Krem peyniriyle süslediğiniz küçük yuvarlakları, üzerine yerleştirin.
• Domates, taze ve kuru naneyle süsleyin.

Fezanin%20Kalbi-B.jpg


Kalp Kanape

Beyaz tost ekmeği Kepekli tost ekmeği Krem peynir Zeytin ezmesi Dereotu

Tarif:
• Beyaz tost ekmeklerini, kalıpla kalp şeklinde kesin.
• Kepeklileri de daha küçük bir kalıpla şekillendirin.
• Büyük ekmeklere krem peynir sürün.
• Kenarlarını kıyılmış dereotuna batırın.
• Üzerine, zeytin ezmesiyle kapladığınız küçük kalpli ekmeği yerleştirin.

Not:
Yemekçinin notu: Dereotunu buzdolabında saklamadan önce yıkayıp, köklerini bir bardak soğuk suyun içine oturtun. Üzerine bir saklama poşeti geçirerek dolaba yerleştirin. Dereotu taze ise, bu şekilde 1 hafta saklayabilirsiniz. Püf Noktası: Açılmış krem peynirleri 2 hafta, sert peynirleri (kaşar vb.) 3-4 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Kepekli%20Yildiz-B.jpg


Kepekli Yıldız
Kepekli tost ekmeği Tereyağı Taze kaşar Hindi salam Çeri domates Tuz Karabiber

Tarif:
• Tost ekmeklerini yuvarlak kalıpla kesin.
• Üzerlerine ince bir tabaka halinde tereyağı sürün.
• Tuz ve karabiber atın.
• Taze kaşar ve hindi salamlarına kalıpla yıldız şekli verin.
• Önce kaşarı daha sonra da salamları şekilli olarak yerleştirin.
• İkiye böldüğünüz domatesleri, ortasına yerleştirin.

Sosisli%20Yarim%20Ay-Bx.jpg


Sosisli Ekmekler
Beyaz tost ekmeği Mayonez Krem peynir Maydanoz Sosis Kapari

Tarif:
• Yuvarlak ekmekleri ikiye bölüp, yarım ay şekline getirin.
• Üzerlerine mayonez sürün.
• Krem peynirin içine kıyılmış ince maydanozları karıştırıp, ekmeğin üstünü kaplayın.
• Haşlanmış sosisleri doğrayıp, yan yana dizin.
• Kenarlarını kapari ile kapatın.
• Dilerseniz nane yapraklarıyla da süsleyebilirsiniz.

Not:
Önemli Not: Maydanoz bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırır, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.

Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst