Köfteli Kabak

N

nuran34

Misafir
Malzemeler 5 dilim bal kabağı Köfte harcı için; Yarım kilo yağsız kıyma Yarım su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı ince bulgur 1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru fesleğen 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 yemek kaşığı toz şeker 3 su bardağı su

Tarif • Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan bal kabağı dilimlerini iri kuşbaşı et şeklinde doğrayın.
• Kuşbaşı doğranmış bal kabaklarının yarısını bir tencerinin altına serin.
• Bir başka kabın içinde kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, tuz ve karabiberi tıpkı köfte hamuru gibi birlikte yoğurarak, misket şeklinde yuvarlak köfteler yapın.
• Tenceredeki kabağın üzerine reyhanlı yuvarlak köfteleri dizin.
• Üzerine ayrılan kuşbaşı kabakları tekrar dizip, en üste şekeri serpin.
• Suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
• Kabaklar iyice yumuşadığında altını söndürüp, dinlenmeye bırakın.
• Servis yaparken yemeğin üzerine arzu ederseniz kuru reyhan serpiştirebilirsiniz.


 
OP
N

nuran34

Misafir
resim onun canım kabak köfteye sarıldı için adı öyle adındanda anlışalacı gibi
 

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.934
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Yok resimde köfte yeşil yemek kabağına sarılmış ama tarifte küp doğranmış balkabağının üstüne köfteleri dizin diyor neyse yinede değişik bir tarif yapan olursa resim ekler sanırım :nk:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.343
Puan
113
Konum
izmir
hangi resmi hangi tarife koyduğunuzdan emin değilmisiniz ,değiştiriyorsunuz da:ne:
 
OP
N

nuran34

Misafir
eminimde arkadaşlar tutturdu bu değil diye resmi ondan başka koydum
 

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.934
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Konudan resmi kaldırdım çünkü bu seferki de mücverdi :ne: netten de baktım doğru resim yok ama yapan olursa denenmiş olarak resim ekleriz...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst