Kocan Kadar Konuş - Şebnem Burcuoğlu

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
450a6706-df18-4ce0-93c2-27b07a66e1fb.jpg

PBOOK005+copy.png

Kocan Kadar Konuş

Yazar : Şebnem Burcuoğlu

"Türkiyede kadınların DNAlarına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş atasözü, anneannem Peykerin lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…
(Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 220
Baskı Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: DEX
D&R

 

Ev Kedisi

Daimi Üye
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
1.016
Tepki
1.224
Puan
113
Yaş
39
Konum
istanbul
Kocan Kadar Konuş filminin bir sahnesinde Efsun'un odasında, duvara asılı bir yazı görülüyor: "Kitabı filmiyle yargılama."
Böylesine uyarı gibi bir yazıyı, eğer kitabın yazarı koydurmuşsa, yapılacak filmin kitabını yeterince iyi anlatamayacağını düşünmüş olmalı.
Açıkçası ben de kitabını okumamış biriyim ama eğer filmde, Efsun'un söylediği "ben çok okurum ve çok düşünürüm, bu yüzden çok konuşurum" şeklindeki laf, kitapta da varsa kötü bir kitaptır bence. Çünkü benim bildiğim; çok düşünen insan çok konuşmaz.
O yüzden bu mantıksız ifade çok gözüme battı benim.
Gerçi kitabın adı zaten kocan kadar "konuş". Belki de bu çeşit bir konuşma şekline karşılık, daha birikimli bir konuşma tarzını vurgulamak istemiştir.

Belki de kitap, altı üstü popüler edebiyat tarzında olduğu için bu kadar irdelememek lazım.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst