Kızlar Neden Pembe Sever?

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Kızlar Neden Pembe Sever?


İngiliz uzmanlar kadınların neden pembe, rengi tercih ettiklerini araştırdı. Newcastle Üniversitesi uzmanları, bu sorunun cevabını net bir şekilde ortaya koydu.

İngiliz Newcastle Üniversitesi uzmanları kadınların pembe, erkeklerin mavi rengi tercih etmesinin öğrenilen bir davranış mı yoksa genetik mi olduğunu araştırdı. Toplam 200 kadın ve erkeğe mavi-pembe tonlarından oluşan renk şemaları gösterildi. Her biri 250 farklı şemayı değerlendiren deneklerde kadınların daima pembeye yakın renkleri, erkeklerin ise mavi skalasındaki renkleri seçtiği görüldü. Araştırmacılar kadınların pembeyi, erkeklerin maviyi sevmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

Pembe: Olgun meyve..

İlk çağlarda kadınlar toplayıcılık yapıyordu. Meyvelerin olgunlaşıp olugunlaşmadığını anlamak için de kızarıklıklarına bakıyorlardı ve pembeleşmiş olanları topluyorlardı. Ayrıca çoğalmak için eş seçerken de yanaklarının pembe olmasına dikkat ediyorlardı. Çünkü bu, erkeğin sağlıklı olduğu anlamına geliyordu. İşte bu içgüdüsel tercihler pembe rengi çok sevmelerine neden oluyor.

Mavi: Avlanma havası

İlk çağlarda erkekler avcılık görevini üstlenmişti. Açık ve berrak mavi bir gökyüzü, avcılar için havanın avlanmaya müsait olduğu anlamına geliyordu. Bu durumda bereketli bir gün geçirecekleri inancı maviyi sevmelerini sağlardı
 

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
44
Konum
sivas
ben maviyi çok seviyorum bende var bi terslik
eski zamanlarda erkekmiydim acaba :kptmya: :kptmya:
 

Ayzer

Üye
Katılım
8 Eylül 2011
Mesajlar
52
Tepki
67
Puan
18
Yaş
35
Konum
Türkiye
İlginç bir sonuç,renk seçimlerinin kültürel olduğunu düşünürdüm içgüdüsel olması şaşırttı beni:ilknur:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst