Kıymalı wellington(4 kişilik)

Hazırlık Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 – 50 dakika
Malzemeler:
8 adet milföy
3 adet pırasa (yeşil yapraklı tarafları)
Harcı için:
1 bardak küp soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı çam fıstığı
400 gr dana kıyması
1 demet doğranmış maydonoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: 8 adet milföyü üst üste koyun ve merdane yardımıyla 40 X 30 cm ebatlarında açın. Kenarlarını bıçakla düzeltin. 3 adet pırasayı bıçakla ortadan ikiye bölerek yaprak yaprak açın ve kaynayan suya atın. 6-7 dakika sonra pırasaları alın ve soğuk sudan geçirin. Hamurun üzerine pırasaları düzgünce dizin, gerekirse bıçakla kenarlardan keserek fazlalıkları alın.
Tereyağını bir tavaya alın. Küp soğanı tereyağında 6-7 dakika soteleyin. Çam fıstığını ilave edin. Biraz daha soteledikten sonra kıymayı da tavaya ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberle harcı hamurun üzerine ve ön kısmına gelecek şekilde uzunlamasına yayın. Hamuru rulo yapın, uçlarını içeri doğru kıvırın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Alıntı

Hazırlık Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 – 50 dakika
Malzemeler:
8 adet milföy
3 adet pırasa (yeşil yapraklı tarafları)
Harcı için:
1 bardak küp soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı çam fıstığı
400 gr dana kıyması
1 demet doğranmış maydonoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: 8 adet milföyü üst üste koyun ve merdane yardımıyla 40 X 30 cm ebatlarında açın. Kenarlarını bıçakla düzeltin. 3 adet pırasayı bıçakla ortadan ikiye bölerek yaprak yaprak açın ve kaynayan suya atın. 6-7 dakika sonra pırasaları alın ve soğuk sudan geçirin. Hamurun üzerine pırasaları düzgünce dizin, gerekirse bıçakla kenarlardan keserek fazlalıkları alın.
Tereyağını bir tavaya alın. Küp soğanı tereyağında 6-7 dakika soteleyin. Çam fıstığını ilave edin. Biraz daha soteledikten sonra kıymayı da tavaya ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberle harcı hamurun üzerine ve ön kısmına gelecek şekilde uzunlamasına yayın. Hamuru rulo yapın, uçlarını içeri doğru kıvırın.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.
Alıntı