Kıymalı Wellington

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Kıymalı wellington(4 kişilik)




Hazırlık Süresi : 10 dakika

Pişirme Süresi : 45 – 50 dakika

Malzemeler:

8 adet milföy

3 adet pırasa (yeşil yapraklı tarafları)

Harcı için:

1 bardak küp soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı çam fıstığı

400 gr dana kıyması

1 demet doğranmış maydonoz

Tuz

Karabiber

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: 8 adet milföyü üst üste koyun ve merdane yardımıyla 40 X 30 cm ebatlarında açın. Kenarlarını bıçakla düzeltin. 3 adet pırasayı bıçakla ortadan ikiye bölerek yaprak yaprak açın ve kaynayan suya atın. 6-7 dakika sonra pırasaları alın ve soğuk sudan geçirin. Hamurun üzerine pırasaları düzgünce dizin, gerekirse bıçakla kenarlardan keserek fazlalıkları alın.

Tereyağını bir tavaya alın. Küp soğanı tereyağında 6-7 dakika soteleyin. Çam fıstığını ilave edin. Biraz daha soteledikten sonra kıymayı da tavaya ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Kıyma kavrulduktan sonra ocağın altını kapatın ve doğranmış maydonoz, tuz ve karabiberle harcı hamurun üzerine ve ön kısmına gelecek şekilde uzunlamasına yayın. Hamuru rulo yapın, uçlarını içeri doğru kıvırın.

Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar, 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.


Alıntı
 
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Rica ederim kızlar. :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst