Kabak Graten'i uzun süredir denemek istiyordum.Dün kolları sıvayıp, kıymalı kabak grateni denemek üzere mutfağa attım kendimi
Malzemeler;
6 Adet küçük boy kabak
4-5 diş sarımsak
250 gr. kıyma
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Tuz
Peynir rendesi
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
Yapılışı
İlk önce kabaklarımızı yıkayıp, kabuklarını soyup, yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Kaynamakta olan suyumuza doğramış olduğumuz kabaklarımızı atıp, üzerine de az bir tuz ekliyoruz.
Diğer tarafta, bir tavada rendelemiş olduğumuz soğanımızı hafifçe 1 kaşık z.yağı ile kavuruyoruz. Soğanlarımız hafif ölünce üzerine 2 adet biberimizi ve sarımsağımızı doğrayıp koyuyoruz. Kıymalı karışımız hazır olduğunda haşlanmış olan kabaklarımızı bir tepsiye alıp çatalla eziyoruz. Kabakların üzerine kıymalı karışımımızı koyuyoruz.
Bir tencerede yağı ve unu kavuruyoruz, un yanmadan üzerine 2 bardak sütümüzü yavaş yavaş yediriyoruz, tuzunu da ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ateşten indirmiyoruz. Beşamel sosumuz da hazır olduğunda kıymalı karışımımızın üzerine döküyoruz ve üzerine de peynirimizi rendeleyip ( Ben Tulum peyniri kullandım.) fırına koyuyoruz. Fırında peynirin yüzeyi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afyet olsun
Malzemeler;
6 Adet küçük boy kabak
4-5 diş sarımsak
250 gr. kıyma
2 adet yeşil biber
1 adet soğan
Tuz
Peynir rendesi
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 bardak süt
Tuz
Yapılışı
İlk önce kabaklarımızı yıkayıp, kabuklarını soyup, yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Kaynamakta olan suyumuza doğramış olduğumuz kabaklarımızı atıp, üzerine de az bir tuz ekliyoruz.
Diğer tarafta, bir tavada rendelemiş olduğumuz soğanımızı hafifçe 1 kaşık z.yağı ile kavuruyoruz. Soğanlarımız hafif ölünce üzerine 2 adet biberimizi ve sarımsağımızı doğrayıp koyuyoruz. Kıymalı karışımız hazır olduğunda haşlanmış olan kabaklarımızı bir tepsiye alıp çatalla eziyoruz. Kabakların üzerine kıymalı karışımımızı koyuyoruz.
Bir tencerede yağı ve unu kavuruyoruz, un yanmadan üzerine 2 bardak sütümüzü yavaş yavaş yediriyoruz, tuzunu da ekleyip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ateşten indirmiyoruz. Beşamel sosumuz da hazır olduğunda kıymalı karışımımızın üzerine döküyoruz ve üzerine de peynirimizi rendeleyip ( Ben Tulum peyniri kullandım.) fırına koyuyoruz. Fırında peynirin yüzeyi kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afyet olsun