Kıymalı el açması börek

N

nuran34

Misafir



]Malzemeler:

4 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yumurta

Tuz İç harcı için:

250 gr kıyma

3 tane iri soğan

Tuz, karabiber Açmak için:

Nişasta

Arasına: 100 gr margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı: Unun ortasını havuz gibi açıp tuzu serpiniz. Bir kasede yumurta, sirke ve ılık suyu hafifçe çırpıp havuzun içine dökün ve kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yaklaşık 15 dakika özleştirerek yoğurun.15 dakika daha dinlenmeye bırakın. İç harcını önce soğanları incecik doğrayıp kavurun, hafif rengi dönünce kıymayı katarak pişirmeye devam ediniz. Tuz ve baharatları ekleyince altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Hamuru ceviz iriliğinde bezelere bölün. Nişasta serperek pasta tabağı kadar açın ve aralarına eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımından sürüp, ikişer ikişer üst üste koyunuz. Bütün bezelere aynı işlemi tekrarlayın. Hepsi bitince ilk hazırladığınız yufkaları merdaneyle açabildiğiniz kadar açın ve büyütün. Üstüne iç koyarak yağlanmış tepsiye rulo yaparak ortasından başlayarak dizin, hepsini aynı şekilde tamamlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst