Kıtır Parmesan Sepetinde Frenksoğanlı Çırpılış Yumurta-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
1967_6a3eae5805641cb2b79a59af8b331f2e_480x360.jpg




25 Dakika

Porsiyon basina 315 Kilo kalori

4 Kişiliktir
MALZEMELER
120 gram tereyağı
8 adet yumurta
8 çorba kaşığı taze krema
Frenksoğanı
Küçük marul
Rendelenmiş parmesan peyniri
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıtır parmesan sepeti hazırlamak için yapışmaz yüzeyli düz bir tavaya 1 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş parmesan peynirini aktarıp yuvarlak şekil verin. Kıtır parmesan peynirlerine sepet şekli vermek için peynir eridiğinde büyük boy bir krem karamel kabının tersini parmesanlı kıtırın üzerine yerleştirip tavayı ters çevirin.
Bu şekilde 4 adet kıtır parmesan sepeti hazırlayın. Bir avuç doğranmış frenksoğanını tereyağıyla soteleyip bir tutam tuz ve bir tutam karabiberle tatlandırın. Taze kremayla çırptığınız 8 adet yumurtaya frenksoğanını ekleyip benmari usulü pişirin.
Karışımın yoğunlaşması için yumurtayı sürekli tel çırpıcıyla çırpın. Hazırladığınız kıtır parmesan sepetlerinin içine ilk önce marul yapraklarını sonra frenksoğanla çırpılmış yumurtayı aktarın.
Kıtır parmesan sepetinde frenksoğanlı çırpılmış yumurtayı frenksoğanı dallarıyla süsleyip servis yapın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst