Kitaplar Varsa Yalnız Değilsin!

OP
haticeb

haticeb

Daimi Üye
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
236
Tepki
251
Puan
63
Konum
İzmit
AŞK'A ADANMIŞ BİR ÖMÜR HZ.HATİCE


gLQR95.jpg
[/url][/IMG]


Yeryüzünde aşk ve sevgi namına yaşanan tüm yakarışlar, tüm feryatlar, tüm yönelişler Hatice’nin aşk okyanusu yanında deryada damla kalırdı. Hz. Hatice örtülü bir hazine. Bu hazineyi keşfetmek için her şeyden önce geçmişin isi ve tozları arasından onun kutlu hayatının sırlı perdesini aralamak gerekiyor. O her şeyden önce Melek Cebrail’in emanetini sunduğu Kutlu Kişi’ye, kutlu davasında ilk kucak açan, ilk tasdik edendi. Gökle yer arasındaki sıratın ilk yolcusuydu. İlkler silsilesinin tek öncüsüydü. İlk Müslüman, ilk destekçi, ilk eş, ilk patron, ilk teşvikçi, ilk keşfedici, ilk öncü, ilk şehit; bu ve bunun gibi derinlemesine bir bakışla analiz etmemiz gereken bir “ilkler kahramanı” idi. Hem de kadının bunca horlandığı bir dönemde ve coğrafyada bunu başarmış bir güzellikler kalesiydi. O bir iyilik meleği değildi, sadece insana verilmiş erdemleri en iyi işletmiş örnek bir insandı. Sağlam kişiliği, muhteşem iradesi, bilgisi, görgüsü, becerisi, basireti, ticarî zekâsı ve sosyal saygınlığıyla tüm kadınlara örnek olacak bir rol modeldi. Onun rol model şahsında göreceğiz ki kadın gerçekten gül goncası. Resul’e en çok sevdirilen… Nesilleri yönlendiren, insanlığa yön veren… Şefkatin ve sevginin zengin renkleriyle Resul’ün gönül gamını gideren bu güzellik abidesini anlamak için, bu satırlarda birlikte bir yolculuğa çıktım.
Bunu okumanız için KOCAMAN bir tavsiye benden :istebu:


AŞKA DAİR-İSKENDER PALA


66jGbE.jpg
[/url][/IMG]


Mukaddime

Ey okuyucu,

Dünyada hiçbir şey yok iken, henüz dünya yok iken o var idi. Yer ile gök yaratılmamıştı ki Allah onu yarattı. O, yani aşk… Bir baştan binlerce başa ayrılan ırmak… Yalnızca bir türlü iken binlerce türlü görünebilen mana… Âdem İle Havva’dan evvel “Kalu Belâ”da ruh bulan cevher…

Okuyucu,

Biliyorum, aşkı merak ediyorsun. Zaten sen merak ediyorsun diye aşka dair pek çok kitap yayımlanmış durumda. Elbette alıp birini okuyabilir, aşk hakkında bilgi veya fikir edinebilirsin. Bu sayfanın arkasındaki yazılara gelince, onlar hakiki aşkı tanımak isteyenler içindir. Okursan eğer, belki seni aşkın hakikatine götürmezler ama o yolda daha evvel yürümüş olanların tecrübelerini sana bütün derinliğiyle ve içtenliğiyle anlatırlar.

Okuyucu,

Elindeki küçük kitapta Aşka Dair -belki de artık aşkın hakikatine dair demeliydim- kırk adet yazı bulacaksın. Beşeri, mecazi, sufiyane ve hakiki Aşka Dair… Eğer hakikati arıyorsan, okuyacağın yazıların çoğu şairlerin dilinde mana imbiklerinden geçirilip mecaz dünyasında kalıp bulmuş, beşeri aşk kafiyeleriyle bezenip hakikatin gündelik diline dökülmüşlerdir. Benim yaptığım, eğer başarabildiysem, yalnızca o eski ustaların mısralarını yorumlamaktan, bugüne yansımalarını göstermekten, kadim aşklardaki asaleti ve güzelliği bir parça olsun açığa çıkarmaya çalışmaktan ibarettir.

Sevgili okuyucu,

Aşka Dair bu kitabın satır aralarında dolaşırken belki de kader defterindeki yazıların temize çekildiğini, gönlüne sevgi reyhanlarından güzel ıtırlar dolduğunu, kalbine sadakatli kalplerden şavklar yansıdığım, ruhuna dostluk ışıkları vurduğunu hissedeceksin. Eğer öyle olursa, bil ki Allah seni aşkının ateşine atmış, yakıyor, yakıyor, yakıyor demektir. Gafil olma, şükredilecek haldir bu. Çünkü “Aşktır ki, gerisi vesairedir!..”

Bu kitap her okuduğumda bana eski aşkları hatırlatır o gerçek olan aşkları ve tekrar tekrar bıkmadan okutturur.Benim gibi Divan edebiyatı sevenlerdenseniz bu ve İskender Pala'nın diğer kitaplarını seve seve tavsiye edebilirim.Bu kitabı almak için ne kadar beklemiştim bir bilseniz :sevindirikasli: -alkis

ŞİZOFREN-JOHN KATZENBACH

Z1lRyA.jpg
[/url][/IMG]



Yirmi yıl önce Francis Petrel kendi iradesi yok sayılarak ailesi tarafından bir akıl hastanesine gönderilir ve uzunca bir müddet orada tutulur. Ta ki seri cinayetler işlenip hastanenin kapıları mühürleninceye dek. Yıllar sonra, üstü örtülü ve unutulmaya yüz tutmuş olaylar silsilesi kararlı bir dedektifin soruşturma talebiyle yeniden irdelenir. Francis yaşadığı gerçekliğe dönmüş olmasına rağmen hâlâ sesler duymakta ve ancak ilaçlarla bu sesleri susturabilmektedir. O günlere dair anıları içine bir korku salar ve o da yaşadığı her anı zihninin tozlu raflarından indirip gün ışığına çıkarmaya, yazmaya niyetlenir; elinde kısalıp duran kaleme bir palamar gibi asılarak. Kağıt yerine evinin duvarlarına yazmaktadır hikayesini. Karanlığın içinde ona göz kırpıp duran, delilerin kendisine "Melek" dediği ölüm saçan gizemli bir psikopatla baş etmek hiç kolay olmayacaktır. Gerçekte böyle biri var mı yok mu, o bile bilinmezken.


"Okumayı bitirdiğinizde bile onun hikayesi zihninizi kurcalamaya devam edecek… Katzenbach'ın bu muhteşem, gerilim dolu romanı müthiş bir sürükleyicilikle sizi hayal bile edemeyeceğiniz derinliklere çekiyor."
The Miami Herald

"Elinizden bırakmak çok zor gelecek."
Publishers Weekly

"İncelikle yazılmış, son sayfasına kadar merak uyandırıcı."
The Boston Globe

"Katzenbach zirveye yaraşır bir eser yaratmış. Nefesinizi sıkı tutun, kitap sizi hayatın içindeymiş gibi hissedeceğiniz çok farklı bir yolculuğa çıkarıyor."
The Denver Post

"Bu kitabı otobüste veya bir hastanenin bekleme salonunda okumanız tavsiye edilmez."
Bookreporter

Bu kitabı okul koridorumuz da satış yapan birinden almıştım :cilgindans: Dedektif ve psikolojik romanlara bayılırım bu yönden güzel bir kitap.Okurken her sayfasında ayrı bir gerilim hissettim ve bir sonraki sayfada ne olacak diye diye bir anda bitiriverdim kitabı :sevindirikasli:
 
OP
haticeb

haticeb

Daimi Üye
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
236
Tepki
251
Puan
63
Konum
İzmit
ELİF GİBİ SEVMEK-HİKMET ANIL ÖZTEKİN

Kimse duymasın bilmesin diye sessiz ağlıyor insan bazen. Gece yarısı kimseyi uyandırmadan yağan o yağmur gibi. Kimse bilmez yağıp geçmiştir. Sabah kalkıp pencerenizi açtığınızda içeri giren o tatlı soğuk esinti ve kokudan anlarsınız yağmurun yağdığını. Bu kitabı okurken alacağınız o esintiyle diyeceksiniz ki; "bir Elif yağmuru yağmış bir adamın yüreğine"

Namazlar gibi vakti olsa seni özlemenin... Alırız abdestimizi Yalandan yağmurlu İstanbul gecelerinde Özleriz adam gibi...Sen yoktun o zamanlar, çocukluğumda en çok yağmuru severdim ben...Ne zaman bir dert gelse bana, yağmur yağar, dinler, dokunur, ve topraktan kalkan o kokuyu koklardım... Ateşim sönerdi.. Sonra büyüdüm.. gözlerini gördüm, Yandım, yağmur yağdı, ve ilk kez sönmedim... Ben yağmurdan daha fazla bi seni sevebildim...

2QpBoq.jpg
[/url][/IMG]


Bu kitap bana özel birinin armağanı :utan: Şiir severler için güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum bendeniz bir oturdum başına bitirip kalktım öylesine içime sindi yani tavsiyemdir -alkis


ŞEYTANI UYANDIRMA-JOHN VERDON






Asla o karanlık odaya girme.
Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma.

Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda...

Gurney, bir seri katil üzerine belgesel hazırlayan genç bir kıza danışmanlık yapmayı kabul eder. On yıl önce yaşanan bu olaylarda kurbanların hepsi keskin bir nişancı tarafından zifiri karanlıkta, pahalı Mercedes arabalarını kullanırken, aynı açıdan ve noktadan kusursuz biçimde vurulmuş ve bedenlerinin yanına birer oyuncak hayvan bırakılmıştır. Asla aydınlatılamayan bu cinayetlerin üstüne bir perde çekilmiştir ve kimse bu perdeyi kaldırabilecek kadar cesaretli değildir. Tek bir kişi dışında.

Gurney'in, kimseye izini belli etmeyecek kadar dahiyane bir plan yapmış olan bu caniyle oynayabileceği tek bir oyun vardır. Ölüm oyunu: Kendini hedef göster, o sana gelsin.


"Zeki bir adamı karmaşık bulmacalar çözerken izlemek müthiş bir keyif. Gurney işte bu yönüyle farkını ortaya koyuyor."
New York Times

"Her sayfada artan gerilimle, bir psikopatın iç dünyasının derinliklerine ineceksiniz."
Publishers Weekly

"Şaşırtıcı bir son ve tam bir şaheser. Tırnaklarınızı kemirtecek kadar heyecan verici."
New York Journal of Books


Bu kitapta dedektif serilerinden biri olan bir çoğunuzun duyduğuna emin olduğum 'Aklından Bir Sayı Tut' kitabının serisine ait. Bu kitapla benim için güzel bir anım da var. Otobüste bu kitabı okurken yanımda oturan teyze isminden etkilenmiş olacak ki bana eğilip dedi ki: Kızım dini kitap dimi bu? :ko


AKİF DEDE-VEHBİ VAKKASOĞLU


Gençler, geleceğimiz.
Gençler, ancak güzel gönüllü örneklerle güzelleşir.
Gönlü en güzellerden birisidir Akif Dede.
Çünkü o, hayatı ve eserleriyle gönülleri fethetti. Nesilleri fethetti.
Gençler!
Ondan kalan emaneti taşımaya,
İnancının bayrağını yükseltmeye,
Asım'ın nesli olmaya,
Yeni bir Çanakkale ruhuyla kendine gelmeye, özüne dönmeye,
Akif Dede'yi yeniden ve derinlemesine keşfetmeye,
Akifçe yaşamaya, Akif olmaya,
Onu anlamaya, onun yüreğinde yer almaya,
Ona yâr olmaya,
Var mısınız?
Cevabınız "evet" ise, bu eser tam size göre...





Akif Dedemmm -alkis Mehmet Akif Ersoy'un hayatını bir de Vehbi Vakkasoğlundan okuyun.Vehbi Vakkasoğlunu çok ayrı severim.İzmit'e konferans için geldiğinde imzalamıştı bu kitabı benim için.Adımı sordu 'Hatice' deyince kitabı 'Adınla yaşaman dileğiyle Hatice Kızım' diye imzaladı.Çok güzel bir gündü benim için :sevindirikasli:
 

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
hangi tarz okuyorsun ona göre öneri yapayım? :ask:

Din ile ilgili ugur koşarın bır kıtabı vardı onu okumak için arakadasdan aldım ama sağolsun bitirmeden geri aldı :saplak:
birde aşk üzerine severım böyle kıtaplar okumayı en sonda canan tanın yüreğim seni çok sevdi kıtabını okumustum
 
OP
haticeb

haticeb

Daimi Üye
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
236
Tepki
251
Puan
63
Konum
İzmit
Canan Tan- Piraye tavsiyemdir aşk için :huhuu:
Emine Şenlikoğlu ve Sabiha Ateş Alpat'ın dini romanlarının hepiciğini tavsiye ederim :ask:
 

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
Arada bu kıtaplardan marketlerede geliyor geçen hakmarda gördüm canan tanın bır kıtabını gayette uygundu keşke alsaymısım :kizginasli:
sağol canım tavsıyelerın için okuyacagım ınsallah
 
OP
haticeb

haticeb

Daimi Üye
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
236
Tepki
251
Puan
63
Konum
İzmit
Canan Tan'ın romanları popüler baya her yer de var bu yüzden -alkis
rica ederim canım inşAllah okuyup memnun kalırsın :ask:
 
OP
haticeb

haticeb

Daimi Üye
Katılım
21 Mart 2013
Mesajlar
236
Tepki
251
Puan
63
Konum
İzmit
CENAB-I AŞK-DÜCANE CÜNDİOĞLU

Var Eşrefoğlu Rumî bil hakikat
Vücûdu fâni etmektir adı aşk
Varlığa gelen her âdemin kendini varlığa getirene ihtiyacı iki cihettendir; ilki varlığa getirdiği için, ikincisi varlığını sürdürmesini sağladığı için. Evet varlığa gelmenin bir sebebi olduğu gibi, var kalmanın, varlıklı olmanın da bir sebebi vardır. İki farklı sebepten değil, bir sebebin iki cihetinden sözediyoruz aslında. Varolabilmemiz için muhtaç olduğumuza varlığımızı sürdürmek için de muhtaç olmaktan... Böylelikle varolanların tümü iki sıfatla muttasıf olmak zorunda: vücûd ve beka.
Demek ki aşk vücûdu bâki kılmak için çırpınanların değil, vücûdu fâni kılmak için çabalayanların mesleki.
O halde Cenab-ı Aşk yâriniz ve yardımcınız olsun efendim!




Liseden edebiyat tutkusuyla bildiğim canım arkadaşımın doğum günü hediyesi bu kitap.İlahi aşkın en güzel şekilde anlatıldığı müthiş bir eser tavsiyemdir :istebu:



ÇIĞLIK-ALİ ERKAN KAVAKLI


İçim kan ağlayarak yazdığım bu romanı okurken bilmem siz ne düşüneceksiniz? Ben hep o günü hatırlayacağım. Çevik kuvvetin okulumun önüne yığıldığı o talihsiz günü. Başörtülü kızlarımı okula almamak için, Eyüp İmam-Hatip Lisesi önüne yığıldığı o talihsiz günü. Başörtülü kızlarımı okula almamak için, Eüp İmam-Hatip Lisesi önüne polis ordusu getirilmişti. Bir tarafta okumak isteyen 15-16 yaşlarında gencecik kızlar... Öbür tarafta onları okula sokmama emri almış silahlı, joplu, çelik yelekli polisler... Rabbim, kimseyi zalimler karşısında çaresiz bırakmasın. Kimseyi zalimlere boyun eğmeye mecbur etmesin. Yalnız ona güvenelim ve yalnız ona dayanalım. Boyun eğmeyelim, direnelim. Güçlü olmak için bir ve beraber olalım. Sivil toplum örgütlerine üye olalım., onları güçlendirelim, haksızlıklara karşı çıkalım. Ne zulüm yapalım, ne de zulme uğrayalım. Bu onurlu direnişin hikayesini okurken mendilinizle gözyaşlarınızı silecek, bu kadar zulme, dayatmaya, baskıya bu zavallı çocuklar nasıl dayanmış diya hayret edeceksiniz.





Bir imam hatip mezunu olarak bu kitap beni derinden etkilemiş ve hüzünlendirmiştir. Ali Erkan Kavaklı hocamızın dilinden İmam Hatiplilere yapılmış zulümleri okurken eminim siz de çok iyi anlayacaksınız gerçekleri.KOCAMAN TAVSİYEMDİR.



SIR KÜPÜ-TURGAY GÜLER


Herkesin çok konuşacağı sıradışı bir kitap...

Dünya her yüz yılda bir yeniden şekilleniyor.
Öyle ki, yükselen dünya ve yeni düzende söz sahibi olamayan ülkelerin tasfiye olacağı, dahası, olmaya başladığı biliniyor.
Geride kalan yüz yıl içerisinde "hasta adam" olarak ölüme terk edilen Türkiye, yoğun bakımdan çıkıp ayağa kalkmayı ve dünyayı şaşırtmayı başardı.
Kartlar yeniden karılıp dağıtılırken, Türkiye bu kez oyunu dışarıdan seyretmiyor. Çünkü elindeki kartları cesaretle açmayı, oyuna dâhil olup, "ben de varım" demeyi başardı.
Küresel ekonomide dengeler değişiyor, tefecilerin kiliseleri bile haczettiği Avrupa'da tehlike çanları çalmaya başladı.
Nüfusu giderek yaşlanan Avrupa, artık Türkiye için de cazibesini kaybetti.Dahası, güçlenen Türkiye artık geleceğini Avrupa'da görmüyor.
Turgay Güler, yeniden inşa edilen dünyayı ve bu dünyadaki Türkiye'nin rolünü, bu romanda çok iyi analiz ediyor. "Neler oluyor ve neler olacak?" sorusuna, çarpıcı analizlerle cevap veriyor.






Siyasetle ilgileniyorsanız bu roman tam sizlik.Turgay Güler televizyonda da takip ettiğim diline güvendiğim bir yazar.Tabi bu kitabı aldığımda bunun bir seri olduğunu bilmediğim için seriye ortadan başlamış oldum ama yinede harikaydı. -alkis






SHERLOCK HOLMES - SUSSEX VAMPİRİ-



Polisiye edebiyat birçok ülkede ve ülkemizde, özellikle son yıllarda okuyucu sayısı artan bir tür olmaya başlamıştır. Ayrıca ciddi edebiyat çevrelerinde edebiyat eleştirmenleri tarafından nihayet hakettiği ilgiyi görmeye başlayan polisiye tür yeniden altın çağını yakalamak üzeredir.

Bütün dünya'nın en gözde polisiye roman ve kısa polisiye hikaye yazarı, Sir Arthur Conan Doyle'un gerilim dolu, heyecan temposu yüksek kısa hikayelerinin yeraldığı Sussex Vampiri'nin Macerası; Bilge Karınca Yayınlarında yayınlanan üçüncü Sherlock Holmes kitabıdır.





Koskoca internette arayıp gerçek resmini bulamamış olduğum kitap :) Dedektif romanlarının şahıdır Sherlock Holmes. Okuduğum her sayfada zekasına hayran olduğum yazar, tüm seriyi okumanız tavsiyesiyle -alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst