Kırmızı Kalpli Muhallebi

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.738
Tepki
84.367
Puan
113
Konum
İstanbul
RyM3Zo.jpg

Afyon Lokumu tarifimi buna uyarladım ama bunda yağ yok :tskler:

Kırmızı Kalpli Muhallebi

1 lt süt
9 çorba kaş. şeker
6 tepeleme çorba kaşığı un
2 paket vanilya

Vişneli Jöle - 2,5 çay bardağı kaynak su, 2,5 çay bardağı soğuk su
(Jöle yoksa herhangi bir kırmızı meyvesuyuna nişasta ekleyip pişirin onu koyun ben genelde öyle yaparım ama bu seferlik böyle oldu )


Yapılışı

Süt,şeker ve unu pişirin. Kaynayınca ocaktan alın vanilya ekleyip karıştırın. Büyük bir kaba yayın buzdolabında iyice soğutun. Jöleyi üstündeki tarife göre hazırlayıp beyaz muhallebiyi kalp kurabiye kalıbı ile kesikler yapıp o kısımları boşaltın. Jöleyi boş kalplerin içine döküp 2-3 saat buzdolabında donmasını bekleyin






 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.802
Tepki
66.870
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Bayıldım bacım süper olmuş ellerine sağlık -alkis
Görüntü harika
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.738
Tepki
84.367
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol canım :ask: bunu nette görmüştüm bayağıdır aklımdaydı da fırsat olmamıştı
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.802
Tepki
66.870
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Denemek istediyorum nedense tadını merak ettim :gulsemmi:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Yaptin demek, harika bir görüntü gercekten.
Ellerine saglik canim. :huhuu:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.738
Tepki
84.367
Puan
113
Konum
İstanbul
Merak etmiştim jölede olunca yapayım dedim :nk: aslında sütlü irmik tatlısından yapacaktım ama bu seferlik böyle oldu
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst