Kırmızı biberli ve iç pilavlı tavuk sarma-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
t10p.jpg


2 kişilik olarak tarife geçiyorum..



Malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğsü _İnceltilmiş
    [*]2 adet kırmızı biber
    [*]1 yemek kaşığı sıvıyağ
    [*]1 adet sarımsak
Pilav İçin;
  • 1 çay bardağı pirinç
    [*]2 yemek kaşığı sıvıyağ
    [*]1 küçük kuru soğan
    [*]1 tatlı kaşığı kuş üzümü
    [*]1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
    [*]Nane, tuz, karabiber
Yapılışı;




----Kırmızı biberleri 20 dk kadar haşlayın..Haşlama işlemi bittikten sonra, soğuk su dolu bir kaba alarak biraz bekletin, kabukları bu şekilde daha rahat soyulacak.Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberleri 2 adet tavuğu saracak şekilde büyük bir tabağa yayın..
----Pilavı hazırlayın.Bunun için, ince ince doğranmış soğanı, 2 yemek kaşığı sıvıyağda pembeleştirin. Dolmalık fıstığı da ekleyerek 2-3 dk. daha kavurun.Yıkanıp süzülmüş 1 çay bardağı pirinci ekleyin, kısık ateşte 5 dk.kavurun.
----Kuş üzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. En son 2 çay bardağı sıcak su ekleyerek pirinçler çok az diri kalacak şekilde pişirip, ocaktan alın..
----1 adet sarımsağı çok ince dövün.1 yemek kaşığı sıvıyağda çok az kavurun.
----Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberi geniş bir tabağa yayın.İçine sarımsaklı yağdan sürün.İnceltilmiş tavuk göğsünü üzerine yayın...İçine, tavuğu rahatça saracak ölçüde (fazla olmasın, rahat saramazsınız) pilavı paylaştırın. Tavuğu rulo şeklinde sarın..

ya.JPG


----1 çay bardağı sıcak su eklediğiniz fırın tepsisine ruloları alın..Üzerine alüminyum folya kapatarak ya da benim gibi kapaklı fırın tepsisi kullanarak 175 derecede, 30-40 dk. pişirin.

----Maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servis yapın.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst