Kırgınsın Değil mi?

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Kırgınsın Değil mi?
“Kırgınsın değil mi?” diye sordu. Sormaya gerek var mıydı, bakışlarımdan anlamamış mıydı? Üstelik bunlara gerek yok; zaten söyledim ya, sana kırgınım!


AF1261ADFA8F29CE366181CCAEE7C.jpg


Gidişlerin onurlu ve saygılı olması gerektiğini düşünürüm. İnsanlar birliktelik yaşarlar, hayatlarına birileri girer çıkar, uyuşamaz ayrılırlar. Bütün bunlar ve daha fazlası insan içindir ve doğaldır. Ama lütfen, en azından benim gibi birine bunu yapma!

Gitmek isteyen gider, kalmak isteyen kalır. Giden de kalan kadar saygıyı hak eder gözümde, adam gibi gitmeyi becerebilmişse. Ama bu yanardönerlik en çok da erkeğe yakışmıyor. Yahu gideceksen git! Ben gidiyorum de, dostluğumuzu koru, el uzat, ses ver, ondan sonra nereye gidiyorsan git..

Birinin gönül evine coşkuyla girip, hırsız gibi çıkamazsın; çıkmamalısın! Girdiğin kapıdan, girdiğin kibarlıkta ve adam sıfatına yakışan cesaretle çıkmayı becereceksin.

Onu da mı gözün yemedi; karşına alıp aslanlar gibi ne istediğini söyleyeceksin. Rüzgarın estiği yöne göre dönmeyeceksin. Belki sorumluluk almaktan kaçıyorsun, belki ağır bir ilişkiye imza atmaktan korkuyorsun; bunu bile söyleyeceksin.

Arada bir görüşelim, sevişelim, yiyelim içelim, sohbet edelim diyeceksin mesela. Veya ne varsa aklında; “bana ciddi bir ilişki ile gelme, ben şunu istiyorum, sen ne istiyorsun?” diyeceksin. Yani içinde hinlik barındırmayacaksın, karşındakini aptal sanmayacaksın, mert olacaksın, dürüst olacaksın.. Bak o zaman nasıl karşılanacaksın…

Şimdi dönüp soruyorsun, kırgın mıyım? Kırgınım! Keşke kızgın olsaydım. Öfkem akşamına geçerdi.

Ben adamın da, kadının da mert olanını severim. Ben insanın yaptığı hatasının bile ardında duranını severim. Ben birini hangi sıfatla olursa olsun sevdiysem, buna layık olmasını isterim. Ben bir adamdan da, bir kadından da; önce insanlık, sonra sevdalık beklerim….
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst