Kirazın Faydaları

bitkiseli

Yeni Üye
Katılım
18 Mayıs 2013
Mesajlar
24
Tepki
12
Puan
3
Konum
İstanbul
A, C ve B vitaminleri ile potasyum, magnezyum, sodyum, kireç, çinko ve demir mineralleri bulunan kiraz, sulu ve şekerli bir meyvedir.

Kirazın Faydaları:

Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. İdrar söktürücüdür. Kabızlığa iyi gelir. İshali ise keser. Böbreklerin etkili bir şekilde çalışmasına yardım eder. Böbreklerde kum ve taşların oluşumunu önler. Böbrek kumu ve taşı varsa döker. Kanı temizler ve sivilce gibi cilt sorunlarını önler. Kolesterolü ve kan şekerini düşürür. Damar sertliğine, romatizma, gut hastalığı ve dizanteriye iyi gelir. Sinirleri kuvvetlendirir. Ayrıca kirazın bir diğer özelliği de çok iyi bir ağrı kesici ve ateş düşürücü olmasıdır. bitkiler ve faydaları hakkında başarılı yazılar okumak için bitkiblog sitesini ziyaret edebilirsiniz..

Kiraz Nasıl Kullanılır?

Kirazın meyvesinin dışında çiçekleri, sapları ve yaprakları da kullanılır. Sapları kurutulduktan sonra kaynatılıp çay yapılırsa idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Kiraz çiçeği kaynatılıp suyu içilirse nezleye ve öksürüğe iyi gelir. Kiraz suyu derideki kırışıklıkları gidermekte etkilidir. Pembe kiraz ezilerek yıpranmış ciltlere maske yapılabilir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst