Kına ve nişan düğün alışverişi

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
DÜĞÜN hazırlıkları sadece gelin ve damada kıyafet, çeyizlik, ev eşyası alınmasıyla yeterli değil. Bu alışverişlerin içerisinde, kına, nişan ve düğün alışverişleri de yer almaktadır. Nişan alışverişinde ise, gelin damada nişan yüzükleri alınır. Geline nişan elbisesi veya normal elbise, ayakkabı, çorap ve iç çamaşırı alınır. Damada ise takım elbise ve ayakkabı alınır. Eğer salon tutulacaksa salonun erzakları kişi tarafından karşılanıyorsa alır veya düğün salonuyla anlaşılmışsa düğün salonu karşılar. Şunu unutmayın, evlilik hazırlıklarında cüzdanınız olduğundan biraz daha kabarık olması gerekmektedir. Nişan, Kına ve düğün alışverişlerinde yapılan harcamalar mutlaka bir şekilde size dönmektedir. Bazen bu harcamaların tamamı da karşılanamayabilir. İşte burada siz alışverişinizi yaparken eş adayıyla herşeyi detaylı olarak görüşmenizde fayda vardır. Bun göre sırasıyla yapacağınız alışverişin listesini mutlaka yapın. Kına için yapılan alışveriş de ise kına gecesine uygun yapılır. Bu alışveriş genelde kıza yönelik yapılır. Kına gecesinin en önemli özelliklerinden birisi ise gelin olan kızın ana evinden ayrılmasına başlandığı ilk gece olarak anılır. Bu yüzden kızın kına kıyafeti ve kınası ile çerezleri mutlaka alınmalıdır. Kına gecesi eğlenceli başlar. Lakin kına yakılmaya başlandığında ise anne ile kızın duyguları en üst seviyeye gelir ve göz yaşlarını tutamazlar. Bu tarz kına şenlikleri genelde gelenek haline gelmiştir. Kına gecesi yörelere göre değişik değişik yapılır. Kına gecesinin hazırlıklarında alınması gerekenler ise, Kına, kuru yemiş, mum, kınanın karıştırılacağı tepsi, tabak, örtü, evlenecek kıza kına elbisesi, başına örtü (genelde kırmızı ve yeşil), kına eldiveni, mendil, ayakkabı, çorap, iç çamaşırı alınmalıdır. Kına gecesini ağırlıkla kadınlar yapmaktadır. Kına gecesine gelen konuklar ise altın veya para takarlar. Kına gecesine gelen tüm gelir kız tarafında kalır. Kız tarafı isterse bunu kızına bırakır isterse kendileri masraflarını karşılar... Düğün hazırlıkları sırasında ise gelin ve damadın kıyafetlerinden tutun nişan bohçasına kadar her şey alınmaktadır. Bunları detaylı öğrenmek istiyorsanız, hazırlıklar, gelin ve damat bölümlerine girerek öğrenebilirsiniz. Önemli olan burada yapacağınız alışverişler, dikkat edeceğiniz hususlarda nelere değineceğizdir. Hazırlıklar sırasında salon tutmaya veya açık alanda düğün yapmaya karar vermeniz önemlidir. Organizasyonlara verecekseniz hiçbir şey ile uğraşmazsınız. Sadece organizasyon firmasına isteklerinizi belirtirseniz her şey olur.
Organizasyon firması işlerini yaparken siz sadece verdiğiniz listenin hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol etmeniz yeterli olacaktır. Şayet kendiniz hazırlayıp kendiniz plan kuracaksanız düğün salonu veya açık alan kiralarken iki unsura dikkat etmelisiniz. Bunlardan birincisi her şey için fiyat alın, bir de sizin yapmanız gerekenlere bakacaksınız. Bunlar görüşüldü mü hazırlıklar şöyle olacak.

DÜĞÜN SALONU İÇİN

Düğün salonu kiralarken yapmanız gerekenler şunlar:

-Kaç kişilik olduğuna bakacaksınız.

-Mönü hazırlanması. Düğün salonunun mönüsü sizin istediğiniz gibi değilse siz alırsınız veya aldırtırsızın. Mönüde kurabiye, pasta, kek, içecek (gazlı, alkollü, alkolsüz), yemek gibi seçeneklerinizi siz ayarlayabilirsiniz.

-Düğün pastası ve nitelikleri, pastanelerden araştırıp yaptırabilirsiniz.

-Masa ve örtülerin şekil ve hazırlanması

-Müzik ve orkestra seçimi

Bunlar yapılırken hepsini düğün salonu da hazırlar, ona göre de fiyat alırlar.

AÇIK ALAN DÜĞÜNÜ

Açık alanda yapacağınız düğün kapalı alana oranla daha güzel ve nostaljik olur. Böyle bir düğünü bozan tek şey yağmurdur. Bunun içinde gerekli önlemleri almalısınız. Açık alan düğünlerini genelde organizasyon firmaları yapmaktadır.

Açık alan düğünlerini sizin yapmanız biraz zordur. Lakin meydan ve sokak düğünleri yapabilirsiniz. Bu düğünlerde genelde çevrenizdeki insanlar veya bulunduğunuz muhitteki kişilerin vasıtası ile olacağı için hazırlıklar hızla tamamlanabilir.

Bu hazırlıklar içerisinde ise, Masa sandalye, çiçek ve örtülerle birlikte renkli ampullerle hazırlanabilir. Bu hazırlıklar genelde klasik yapılır ama renkli geçer. Böyle düğünler, genelde büyük şehirlerde ve sokak aralarındaki meydanlarda nostaljik olsun diye yapılır. Böyle düğünler isteğinize göre pahalı ve ucuz da olabilir. Bu tip düğünler genelde gece yapılır. Işıklandırma ve ortam nedeniyle ayrı bir dünyada seyir halinde olursunuz.

Bilmediğiniz bir alışverişe gidiyorsanız, her zaman sorun. Sormaktan hiç bir zaman kaçınmayın. Kendinize kibirlilik yapmayın. Öğrendiğinizde ise çevrenizdekilere daha faydalı olacağınızı bir düşünün. Bir alışverişe çıkmadan önce tam listesini çıkartın. Listeyi çıkarttıktan sonra alışverişe çıkın. Sürekli fiyat alın alacağınız ürünün kalitesine bakın. Karşılaştırın ondan sonra alışverişinizi yapın. Amaç harcama değil yaptığınız işten zevk almak. O zaman yaşamanın keyfine varırsınız..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst