Kilis Tepsi Kebabi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
MALZEMELER
2 adet büyük boy patates
1 adet büyük soğan
1/2 kg. az yağlı dana kıyma
Birkaç dilim ekmek içi
2 adet orta boy yumurta
Kimyon, kırmızı ve karabiber
Sıvı yağ
Tuz
Su

YAPILISI
Patatesleri orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Yağlanış tepsiye dizin. Üzerine birazda su ilave edin ki, yapışmasın. Ekmek içlerini iyice ıslatıp, suyunu sıkın. Kıymanın içine ekleyin. Biraz sıvı yağ, rondoda çekilmiş soğan, yumurtalar, baharatlar ve tuzunu ekleyip, kıymayı iyice yoğurun. Kıymayı iyice yoğurduktan sonra, patateslerin üzerine güzelce döşeyin, ve avuç içinizle iyice düzleştirin. Kıymanın üzerine biraz sıvı yağ sürün ve 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

AFIYET OLSUN

ALINTI



DSCF2807.JPG
DSCF2805.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst