Kılıçbalığı Carpaccio
Malzemeler • 240 gr. kılıçbalığı filetosu • 1 adet küçük bağ roka • 20 gr. kiraz domates • 3 dilim portakal dilimi • 1 adet yeşil misket limonu (1/4 normal limon da olabilir) • 1 çay bardağı saf zeytinyağı • 10 gr. taze mercanköşk • 1 çay kaşığı çekilmiş beyaz biber • 1 adet limon suyu
Tarif Rokaları yıkayın. Buzdolabında saklayın. Kılıçbalığını ince dilimler halinde keskin bir bıçakla doğrayıp porselen bir tabağa yerleştirin. Portakal ve limon suyu ile terbiye edin. Lezzet vermek için tuz, biber ve bir tutam ince kıyılmış taze mercanköşkü serpip üstüne biraz yağ gezdirin. Hazırladığınız kılıçbalığını terbiye etmek için buzdolabında en az iki saat bekletin. Terbiye edilmiş suyla birlikte ince kıyılmış kılıçbalığını rokaların etrafına sarın. Misket limonu ve küçük tatlı domateslerle servis edeceğiniz sık porselen kaşıklara koyup kenarlarını süsleyerek üzerine biraz saf zeytinyağı gezdirin.
Alıntı