KEY Ödemelerinde Merak Edilenler ve Son Durum

BELKIS

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
454
Tepki
307
Puan
63
Konum
İSTANBUL
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının 7 Temmuz’dan sonra ödenmeye başlayacağı açıklanmıştı. Emlak Konut Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, 7 ile 20 Temmuz arasında ödeme için müsait olduğunu belirtmişti. KEY için 8.4 milyon kişiye en yüksek tutar bin 400 YTL ödeme yapacak.

Listeler kurumun şu an yapım aşamasında olan web sitesi ve gazetelerden vatandaşlara duyurulacak. Hak sahipleri ödeme tutarlarını T.C. kimlik numaralarını yada SSK numaralarını girerek yapım aşamasında olan bu internet sitesinden öğrenebilecek.

Emlak Konut Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, bankanın çalışmalarını tamamladığını belirterek, 7 Temmuz ile 20 Temmuz arasında ödeme için müsait olduğunu söylemişti.

Hak sahipleri bu tarihlerde kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek, T.C. kimlik numaralarıyla KEY hesaplarında biriken parayı alabilecek. Ödemeye hak kazanıp kazanmadığını ise şu an kurulum aşamasında olan bir Call Center ve Websitesi aracılığıyla öğrenebilecekler. Hisse senedi almak isteyenlere ise banka tarafından dekont verilecek. Günlük olarak da talepte bulunanlar Emlak Konut’a raporlanacak.

Toplam 8 milyon 400 bin kişiye 2.9 milyar YTL’lik ödeme yapılacak. 1986-1995 arasında hesaplarına eksiksiz para yatırılmışsa ödenecek en yüksek tutar 1.400 YTL olacak.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst