Keteli Pogaca-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KETELİ POĞACA

Malzemesi:4 su bar.un,1 cay bar.sıvıyag,3yumurta
birinin sarısı ayrılacak,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay bar,su veya süt,yada yoğurt
1paket yaş maya,kuru mayada kullanırsanız 1 yemek kaşığı,3-5 kesme şeker

KETESİ için 4-5 yemek kaş.un,çeyrek paket margarin.
YAPIMI mayayı ılık süt ve şekerle eritin,yumurtasını kırın,sıvı yağı koyun
yavaş yavaş ununu katmaya başlayın,unla beraber tuzunu atın,normal sert
likte hamur yoğurup,sarın ve mayalandırın,(en az 1saat
Bu arada ketesini yapalım,tavaya margarini ve unu alalım ,orta ateşte ka
rıştırarak rengi iyice dönene dek kavurup tuzunu atıp soğumaya bırakalım.
Gerisi kolay,mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde bezeler yapalım,elimiz
le yassıltıp ,1 çay kaşığı kadar,kete koyup büzdürüp kapatıp tepsiye dizelim
üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim,dilersek susam,çörekotu,haş
haş serpip,tekrar dinlendirelim(yarım saat
Önceden ısıttıgımız 180-190 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Mutlaka deneyin,çay saatlerinizin,kabul günlerinizin baş ikramlarından ola
cak lezzetli,bereketli bir tarif...

ALINTI

pogacatarifi.jpg
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst