Kestaneli Sarma

~ RQS£ ~

Daimi Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
1.531
Tepki
752
Puan
113
Konum
yok
2 su bardağı pirinç

500 gram yaprak

500 gram soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kuşüzümü

1 kase kestane ( kebap)

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı yenibahar

Karabiber

1 çorba kaşığı tozşeker

1 çorba kaşığı nane

Yarım demet dereotu Mutfak: Türk
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay
Yaprakları soğuk suda yıkayın. Sıcak suya batırıp, çıkarıın ve sıkın. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyun. 1 çay bardağı su ile pişirin. Hiç suyu kalmayınca zeytinyağı koyun. Soğan kavrulduktan sonra pirinci ilave edin. 10 dakika kavrulup üzerine 1 su bardağı su ve üzümleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alıp içine şeker, baharatlar, nane, dereotu, iri doğranmış kestane ve limon suyunu koyup, harmanlayın. Harcı yapraklara sarıp, tencereye dizin. Üzerini geçecek kadar su koyup, kısık ateşte yağınla kalıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst