Keşkül

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.533
Puan
113
Konum
İstanbul
2228_198.jpg


Keşkül

Malzemeler

8 bardak süt
1/4 bardak toz şeker
1 bardak hindistancevizi tozu
1 çay bardağı pirinç unu
1 bardak iç badem

Tarif
Toz hindistancevizi ile azar azar eklediğiniz 1 çay bardağı sütü bir havana koyarak dövün. Toz hindistancevizleri iyice ezildikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. hindistancevizli sütü süzerek başka bir Borcam tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuz katın ve sütü tekrar kaynamaya bırakın. Diğer tarafta pirinç ununu ve bir bardak suyu karıştırarak pirinç ununu su içinde eritin. Bu karışımı kaynamakta olan şekerli süte yavaşça akıtarak ve hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Koyulaşana dek durmadan karıştırın. Kıvamını ayarladıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerine badem içi serperek servis yapın.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst