Kesikli Biber (Mini Boy)

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Fotoğraf1733.jpg


Kesikli Biber

250 gr.kesik ya da lor (ben bu sefer lor kullandım)
1 büyük soğan
2 sivribiber
1 kırmızıbiber
Tuz,karabiber ve pulbiber
Sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar salça


Yapılışı
Soğanı ve biberleri minik minik doğrayın az yağda önce soğan sonra biber olmak üzere 2-3 dakika kavurun.Salçayı ekleyip kokusu biraz daha kavurun ocaktan alın.Tuzunu baharatını ve kesik yada lorunu ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.

Ben şekil vermek için mini silikon kek kalıbımı kullandım tabağa alıp maydanozla süsledim...


İsteğe göre çörekotu da serpilebilir yakışıyor...

Bunu top top yapıp maydanoza,kavrulmuş susama yada benzer şeylere bulayarak da servis yapabilirsiniz...
 
Son düzenleme:

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.487
Tepki
20.486
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ben bunu sabah kahvaltılarında yapıyorum.Özellikle yaz aylarında.Çünkü içine biber,salça yerine domates koyuyorum.Baharatlarla şenlenince harika oluyor.Hatta kısa zamanda bende yapayım :tskler:


Ellerine sağlık şekline bayıldım -ciko
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Sağol canım bende sabah yaptım ama şekilli değildi dedim şunun tipini düzetip ekleyeyim siteye :hihi:

Şu armut domatesler çıksa süper olacak ya :dusun: yine buzluğa atarız mis gibi bu kış çok kullandık güzel oldu -ciko
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.487
Tepki
20.486
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sağol canım bende sabah yaptım ama şekilli değildi dedim şunun tipini düzetip ekleyeyim siteye :hihi:

Şu armut domatesler çıksa süper olacak ya :dusun: yine buzluğa atarız mis gibi bu kış çok kullandık güzel oldu -ciko

Domateside buzluğa mı atıyorsun :acep: Ben domates sosu yapıyorum konserve şişelerine koyuyorum.

İnan kısa zamanda bende yapıcam.Lor çok yararlı olduğu için sabah kahvaltımda yer alır ara ara ama böylesinin tadı daha bir başka oluyor.Yemeye doyamıyor insan.

Gerçekten seninkide güzel ellerine sağlık tekrardan.
 

esmeryarim

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
3.429
Tepki
3.148
Puan
113
Konum
üç meleğin kalbinde
bu tarifi biber ve salça harici
baharat arzuya göre tabi çökelikle karıştırıp patilesini yapıyoruz harika oluyor

teşekkürler paylaşım için
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
O da farklı bir versiyonu olarak denenebilir



Domateside buzluğa mı atıyorsun :acep: Ben domates sosu yapıyorum konserve şişelerine koyuyorum.

İnan kısa zamanda bende yapıcam.Lor çok yararlı olduğu için sabah kahvaltımda yer alır ara ara ama böylesinin tadı daha bir başka oluyor.Yemeye doyamıyor insan.

Gerçekten seninkide güzel ellerine sağlık tekrardan.


Yorumuna sağlık canım benim :eek:pucuk:

Biz yazlık domatesin çoğunu rondodan geçirip az tuzla kaynatıyoruz soğuyunca porsiyonluk poşetleyip buzluğa atıyoruz.Geri kalanı da küp doğranıp poşetliyoruz armut domates sertcene olduğundan uygun oluyor...
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.557
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Ben buna bayılıyorum işte , ellerine sağlık canım , babaannem yapardı ufakken bana , onun yaptığını daha lezzetli bulurdum , bi an nostalji yaşadım , teşekkür ederim :hhhhhh:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.938
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩
Sevindim LiLim :sirin: eskiden çok yapılırdı gerçekten :dusun: hatta küçük bidonlara yapılıp saklanırmış :nk:
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Mod + Site Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
71.655
Tepki
75.856
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Ben bunu daha yeni görüyom :1:
Ellerine sağlık bacım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst