Kesikli Biber (Mini boy)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Kesikli Biber

250 gr.kesik yada lor (ben bu sefer lor kullandım)
1 büyük soğan
2 sivribiber
1 kırmızıbiber
Tuz,karabiber ve pulbiber
Sıvıyağ
1 çay kaşığı kadar salça



Yapılışı
Soğanı ve biberleri minik minik doğrayın az yağda önce soğan sonra biber olmak üzere 2-3 dakika kavurun.Salçayı ekleyip kokusu biraz daha kavurun ocaktan alın.Tuzunu baharatını ve kesik yada lorunu ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın.

Ben şekil vermek için mini silikon kek kalıbımı kullandım tabağa alıp maydanozla süsledim...


İsteğe göre çörekotu da serpilebilir yakışıyor...

Bunu top top yapıp maydanoza,kavrulmuş susama yada benzer şeylere bulayarakta servis yapabilirsiniz...



 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Ben bunu sabah kahvaltılarında yapıyorum.Özellikle yaz aylarında.Çünkü içine biber,salça yerine domates koyuyorum.Baharatlarla şenlenince harika oluyor.Hatta kısa zamanda bende yapayım :tskler:


Ellerine sağlık şekline bayıldım -ciko
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol canım bende sabah yaptım ama şekilli değildi dedim şunun tipini düzetip ekleyeyim siteye :hihi:

Şu armut domatesler çıksa süper olacak ya :dusun: yine buzluğa atarız mis gibi bu kış çok kullandık güzel oldu -ciko
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Sağol canım bende sabah yaptım ama şekilli değildi dedim şunun tipini düzetip ekleyeyim siteye :hihi:

Şu armut domatesler çıksa süper olacak ya :dusun: yine buzluğa atarız mis gibi bu kış çok kullandık güzel oldu -ciko

Domateside buzluğa mı atıyorsun :acep: Ben domates sosu yapıyorum konserve şişelerine koyuyorum.

İnan kısa zamanda bende yapıcam.Lor çok yararlı olduğu için sabah kahvaltımda yer alır ara ara ama böylesinin tadı daha bir başka oluyor.Yemeye doyamıyor insan.

Gerçekten seninkide güzel ellerine sağlık tekrardan.
 

esmeryarim

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
3.430
Tepki
3.148
Puan
113
Konum
üç meleğin kalbinde
bu tarifi biber ve salça harici
baharat arzuya göre tabi çökelikle karıştırıp patilesini yapıyoruz harika oluyor

teşekkürler paylaşım için
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
O da farklı bir versiyonu olarak denenebilir



Domateside buzluğa mı atıyorsun :acep: Ben domates sosu yapıyorum konserve şişelerine koyuyorum.

İnan kısa zamanda bende yapıcam.Lor çok yararlı olduğu için sabah kahvaltımda yer alır ara ara ama böylesinin tadı daha bir başka oluyor.Yemeye doyamıyor insan.

Gerçekten seninkide güzel ellerine sağlık tekrardan.


Yorumuna sağlık canım benim :eek:pucuk:

Biz yazlık domatesin çoğunu rondodan geçirip az tuzla kaynatıyoruz soğuyunca porsiyonluk poşetleyip buzluğa atıyoruz.Geri kalanı da küp doğranıp poşetliyoruz armut domates sertcene olduğundan uygun oluyor...
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Ben buna bayılıyorum işte , ellerine sağlık canım , babaannem yapardı ufakken bana , onun yaptığını daha lezzetli bulurdum , bi an nostalji yaşadım , teşekkür ederim :hhhhhh:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sevindim LiLim :sirin: eskiden çok yapılırdı gerçekten :dusun: hatta küçük bidonlara yapılıp saklanırmış :nk:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağolun kızlar beğenmenize sevindim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst