Keşfedilmesi gereken bir şehir Budapeşte

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.529
Puan
113
Konum
İstanbul
sanat-sehri-gezinize-hazir-misiniz--718874.Jpeg


Sanat şehri gezinize hazır mısınız?

Keşfedilmesi gereken bir şehir olan Budapeşte’de, müzeler, operalar, galeriler sizi bekliyor. Budapeşte’nin büyüsüne kapılmaya hazır olun…


Uçuş Süresi: 2 saat

Para Birimi: Forint ancak Euro’da geçerli

Saat Farkı: 1 saat ileri

Resmi Dil: Macarca, genel olarak ülkede İngilizce yaygındır.

Vize: Gerekmiyor

Budapeşte’ye gittiğinizde karmaşık bir kimlikle karşılaşacaksınız. Bir tarafta batının lüksünü, diğer bir yandan da basit gelenekleri seyredebileceksiniz. Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte yılın en sıcak aylarını temmuz ve ağustosta yaşıyor. Yılın en soğuk ayları ise Ocak ve Şubat aylarında yaşanıyor. Macarların resmi tatilleri ise şöyle; 1 Ocak Yılbaşı, 15 Mart Ulusal Tatil, 20 Ağusot St.Stephen’s Day, 23 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 1 Kasım All Saint’s Dat, 25 ve 26 Aralık ise Christmas olarak kutlanıyor. Tatil günlerinde, dükkanlar, müzeler ve bankalar kapalı oluyor.
Anı Tur'un ekonomik yurt dışı tatil paketleri için tıklayınız!

Macaristan’da konaklamak için birbirinden güzel oteller bulunuyor. For Seasons Hotel Gresham Palace, Hilton Budapest, Awuarium Youth Hostel, Art’Otel Budapest by Park Plaza ve Budapest Marriot bizim size tavsiye ettiklerimiz…

Çok sayıda müzesi, görkemli yapıları, 1300’e yakın kaplıcası ile Budapeşte tam anlamıyla bir kültür ve sağlık şehri... Şehir Tuna nehri tarafından Buda ve Peşte olarak ikiye bölünmüş... Buda tarafında bulunan, "Kale Dağı’na" çıktığınızda mükemmel bir manzara ile karşılaşacaksınız!

Budapeşte gezinize ilk olarak Tuna Nehri'nde yapacağınız bir gemi turuyla başlayabilirsiniz. Bu tur sayesinde, Buda ve Peşte’nin muazzam görüntüsünü seyrederken şehirle ilgili olumlu gözlemleriniz olacak. Bu gezinizde Tuna Nehri'nin iki yakasını birbirine bağlayan 8 köprüden en güzeli olan "Aslanlı Köprüsü'nün" görünüşü sizi fazlasıyla etkileyecektir.

Parlamento Binası: Budapeşte’nin simgesi sayılan yapılardan biri "Parlamento Binasıdır". 1884 – 1904 yılları arasında inşa edilen 700 odalı bu yapı oldukça büyük…

Gellert Tepesi: Gellert Tepesi, Tuna Nehri'ni bütün görkemiyle izleyebileceğiniz en güzel tepelerden birisidir. Gellert Tepesi'nin ve burada bulunan Özgürlük Anıtı'nın yapılış hikayelerini, Tuna Nehri manzarası eşliğinde rehberlerden mutlaka dinleyin.

Sanatın merkezi

Operahaz : 1200 kişilik opera binası ile Budapeşte’nin gözbebeğidir.
Vidampark: Eğlencenin kalbi burada atıyor.

Pesti Vigado: Konser salonu, hayvanat bahçeleri, sirkleri ile gezilmesi görülmesi gereken bir yer.

Aquincum Museum : 2000 yıl önce yapılmış olan bu bina eşsiz mimarisi ile görülmeye değer. Budapeşte müzelerinin dışında tiyatroları ve festivalleri ile ünlü bir kültür şehridir.

Macarların meşhur yemekleri…

Macaristan’ın genelinde yayılmış olan mutfak kültürüne, ilk baktığınızda fark edeceğiniz şey; Macarların acıya ne kadar düşkün oldukları olacak. Genelde Budapeşte’de sipariş ettiğiniz yiyecekler, büyük porsiyonlarda servis ediliyor. Av etinden hazırlanan yemekleri Budapeşte’nin hemen her restoranında bulabilirsiniz. Domuz etinin asla eksik olmadığı Macar mutfağında, domuz eti yemiyorsanız işiniz biraz zor gibi gözüküyor! Ama Macarların salata kültürleri de oldukça zengin olduğundan pek zorluk çekmeyeceksinizdir. Türkiye’de yediğniz, mis kokulu taze meyve ve sebzeler masanızdan eksik olmayacak. Meşhur Macar salamı ve peyniri ile hazırlanmış mezelerin tadına bakmadan geri dönmeyin! Meşe fıçılarında bekletilerek hazırlanan dünyaca ünlü Macar şarabını tatmadan dönmemeniz gerekiyor. Budapeşte’de yemek yemek için tercihinizi Tuna Nehri’nin manzarasında kurulu bir restorandan yana yaparsanız eğer, unutulmaz anlar sizi bekliyor demektir.

Budapeşte’de alışveriş yapmak…

Budapeşte ziyareti bayanlara oldukça cazip gelecek. Alışveriş tutkuları kanıtlanmış olan bayanları, Macarların incik boncuk sektörü fazlasıyla etkileyecek. El yapımı takılar ve dokumaları Türkiye’ye geri dönerken kesinlikle bavulunuza yerleştireceksiniz. Sevdiklerinize Budapeşte’den getireceğiniz en güzel hediyelerden biri kuşkusuz Macar Şarabı olacaktır.

Vati Utka : Bu sokak için Budapeşte’nin alışveriş sokağı denebilir. Modanın tüm nimetlerini gözler önüne seren bir caddedir. Bu caddede bulunan alışveriş merkezlerinin bol olması da alışveriş tutkunlarının hoşuna giden bir diğer unsur. Özellikle en önemli alışveriş merkezi olarak bilinen "Duna Plaza" koni biçiminde ki dış görüntüsü ile bir alışveriş cennetini andırıyor.

Budapeşte, yöresel ezgilerine sıkı sıkıya bağlı bir şehirdir. Sokaklarda gezerken rastladığınız mağazalarda ki, çanak çömlek, nakış işlemeleri gibi yöresel ezgilerini taşıyan ürünlerden satın alabilirsiniz.

Budapeşte, tam anlamıyla dinlenmek yeni yerler görmek için gitmeyi düşüneceğiniz bir şehir. Gece hayatının çok gelişmiş olduğunu söylenemez. Belki de kendi eğlencenizi kendiniz yarattığınız da daha çok eğlenebileceğinizi gösterebilmek için az sayıda bar ve diskosu vardır. Budapeşte’nin bazı caddelerinde bulunan barlar ve gece klüpleri size yetebilir.

Budapeşte’de Franz Liszt Müzik Akdemisi’ni gezmeli, Great Market Hall’da alıveriş yapmalı ve A38 Boat, Fat Mo’s Music Club ya da Kultiplex’te Budapeşte’nin gece yaşamını keşfetmelisiniz!

Şehir içi ulaşımlarınızda metroyu rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer tercihiniz, otobüsü kullanmaksa, gece 24:00 e kadar süren otobüs seferleri ile oldukça rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.
Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst