Kepeği Önlemek

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Saçlarda kepeklenmeyi önlemenin en iyi bilinen yolu selenyum sülfit, salisilik asit, pyrithione-çinko, kömür-katran, kükürt maddelerini içeren şampuanları kullanmaktır.

Kepek tamamen ortadan kaldırabileceğimiz bir problem değildir. Aslında bir çok insanda olan bu sorun, genetik bir özelliktir. Örneğin benim de çok büyük bir kepek sorunum var. Hatta bazen saç derimden kalıplar halinde kepekler döküldüğü olurdu. Bu durumdan dolayı şikayet etmek veya bu duruma tamamen razı olmak yerine, saçlarımı daha düzenli ve özenli bir şekilde yıkamaya başladım. Böylelikle kepeği kontrol edebilir hale geldim. Bunun yanında, bazı bilindik küçük yöntemleri de uyguladım:

1. Saçlarımı çok sıcak ve çok soğuk suyla yıkamıyorum.
2. Saçlarımı her gün düzenli olarak yıkıyorum. Saçlarımı yıkarken, saç derimi tahriş etmeyecek şekilde 5-10 dakika boyunca saç derime masaj yapıyorum. Böylelikle daha sonra benim istemediğim zamanlarda dökülüp beni kötü hissettirecek kepeklerden durulama esnasında kurtuluyorum.
3. Saçlarımı yıkadıktan sonra ıslak bırakmıyorum, mutlaka kurutuyorum.
4. Haftada 1 kez saçlarıma kepek ilacı uyguluyorum.

Kepek sorunu daha büyük ölçülerde olan okuyucularımızın mutlaka doktora başvurmaları gerekliliğini, saclarimiz.com olarak vurguluyoruz. Saç derinizle kalmıyorsa, yüzünüzde veya cildiniz başka bölümlerinde kuruluk ve dökülme gibi durumlar yaşıyorsanız bunu ciddiye almanızı öneririz. Sorunlu bölgeleri kaşıyarak ve sürekli tahriş ederek ancak cilt sağlığınızı bozarsınız.

Kepeği bir problem olarak görmek yerine, tırnaklarımızın uzaması gibi başa çıkılabilir küçük ve doğal bir olay gibi görmeliyiz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst