Bide şey vardı, “Bulundugun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir ağaç değilsin.”diyordu onuda begenmiştim
Bide şey vardı, “Bulundugun yer seni memnun etmiyorsa, yerini değiştir ağaç değilsin.”diyordu onuda begenmiştim
Kendime Not
Sevgili Kendim,Bugün durup kendine şunu hatırlatmanı istiyorum: Hayat sadece ulaşılacak hedeflerden veya tamamlanması gereken görevlerden ibaret değil. Sen bir projenin çıktısı ya da bir takvimin kölesi değilsin; sen, kendi hikayesinin başrolü olan, duyguları, hayalleri ve eşsiz bir yolu olan bir insansın.
Geçmişine karşı biraz daha yumuşak ol. Dün verdiğin kararları bugün bildiklerinle yargılama. O gün, elindeki bilgilerle ve o anki halinle yapabileceğinin en iyisini yaptın. Hata yaptıysan, bu senin "kırık" olduğunu değil, "denediğini" ve "yaşadığını" gösterir. Kendini affetmek, geleceğine bıraktığın en büyük mirastır.
Mükemmeliyetçilik, ilerlemenin en büyük düşmanıdır. Bir işin kusursuz olması için beklediğin her an, aslında o işin ruhunu öldürüyor olabilirsin. Bazen "olmuş" demek, "daha iyi olmalıydı" demekten çok daha özgürleştiricidir. Başladığın her işi bitirmek zorunda değilsin; bazen sadece başlamış olmak bile başlı başına bir başarıdır.
Küçük mutlulukların mimarı sensin. Dünya büyük krizlerle veya büyük başarılarla çalkalanırken, senin ruhunu doyuran şey genellikle çok basit şeyler olacak: İlk yudumunu aldığın o sıcak kahve, pencereden gelen gün ışığı veya en sevdiğin şarkı... Bu küçük anları "boşa geçen zaman" olarak değil, "şarj olduğun alanlar" olarak gör. Onları ihmal etme.
Kendine zaman tanı. Her zaman %100 modunda olamazsın. Bazen durmak, beklemek ve hatta sadece hiçbir şey yapmamak da bir eylem biçimidir. Pilin bittiğinde şarj olmaya çekilmek zayıflık değil, uzun vadeli bir stratejidir. Kendi ritmini bul ve başkalarının senin için belirlediği tempoya ayak uydurmak zorunda olmadığını hatırla.
Son olarak; bugün neyi başardığından veya nerede kaldığından bağımsız olarak, sadece var olduğun için kendinle gurur duymalısın. Yarın yeni bir sayfa, bugün ise senin yazdığın bir bölüm. Kalemi elinde tuttuğunu unutma.
Çok güzel yorumlamış çok begendim-Kendime Not-
Sevgili Kendim,
Sana bu mektubu, muhtemelen mutfaktaki o "asla bitmeyen" bulaşıklara bakıp "Yarın hallederim, zaten sabah daha güzel bir ışık olur" dediğin o çok mantıklı saniyelerde yazıyorum.
Bak güzelim, her şeyden önce şunu bil: Sen bir harikasın! Tamam, bazen odaya girip neden girdiğini unutuyorsun ya da telefon elindeyken telefonunu arıyorsun ama olsun; bu senin işlemcinin ne kadar hızlı çalıştığını, arabelleğinin ne kadar çabuk dolduğunu gösterir. Sen bir nevi son model ama yazılımı biraz kafasına göre takılan bir yapay zekasın.
Bugünkü stratejik planımız şu olsun:
Spor: Buzdolabının kapısını açıp kapatmak kol kası sayılmaz ama kalori yakmaya yönelik niyet beyanıdır. Kabul edildi. Kariyer: Dünyayı kurtaramıyorsan bile en azından tarayıcıda açık kalan o 47 sekmeyi kapatmaya çalış. Zihinsel temizlik iyidir. Mutfak: Yemek yaparken mutfağı savaş alanına çevirmen, senin bir aşçı değil, bir "lezzet sanatçısı" olduğunun kanıtıdır. Sanatçıya saygı duy.Sana tavsiyem; hayatın ciddiyetini biraz askıya al. Zaten yerçekimi bizi yeterince aşağı çekiyor, bir de biz kendimizi çekmeyelim. Hatalarını bir kenara not etme, onları bir komedi şovunun senaryosu olarak gör.
Şimdi git ve kendine bir kahve yap. Eğer kahveyi yapmayı unutup mutfakta şarkı söylemeye başlarsan şaşırmam, o da senin vizyonun!
Seni her halinle (ve o garip sabah saçınla bile) seven, Yine Sen.
Benim de hoşuma gittiÇok güzel yorumlamış çok begendim

| Durum | Ne Yapmalısın? | Ne Yapmamalısın? |
| Biri canını mı sıktı? | Derin nefes al ve "Peki" de. | Gece 3'te ona vereceğin cevabı kurgulama. |
| İşler yetişmiyor mu? | En önemlisini seç, gerisini yarına bırak. | Panikleyip kendi kuyruğunu kovalayan kediye dönme. |
| Kendini yalnız mı hissettin? | En sevdiğin filmi aç, kendine randevu ver. | Eski sevgiline mesaj atma (Sakın!). |
Günün Mottosu: "Eğer planın işlemiyorsa planı değiştir ama hedefi asla; ve o hedef her zaman 'kendini sevmek' olsun."