Kelebek kekler

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
kelebekkekler8ed1a6b8.jpg


Kelebek kekler

10 kişilik
Pişirme Süresi:20 dk
Hazırlama Süresi:40 dk

Kelebek kekler malzemeleri
300 gr un 150 gr tozşeker 1 yumurta 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Süslemek için

Renkli şekerler 2 paket kremşanti 1 su bardağı süt Mavi ve pembe gıda boyası Kelebek kekler hazırlanışı

Kelebek kekler :
Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sütü ısıtın içine limon suyu ekleyip 15 dakika bekletin. Un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir kasede harmanlayın.

Yumurta, tozşeker ve vanilyayı çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un karışımını eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve 20 dakika fırında pişirin.

Kekler soğuduktan sonra üzerinden kağıt hizasında kapak kesin. Kestiğiniz parçaları ortadan ikiye bölün.

Kremşantiyi süt ile çırpın ve üç ayrı kaseye bölüştürün. Birini pembe, diğerini mavi gıda boyası ile renklendirin. Keklerin üzerine sürün. Kesik parçaları keklerin üzerine uğur böceğinin kanatlarını oluşturacak şekilde yerleştirin. Beyaz kremşanti ile kenar çizgilerini oluşturun. Üzerine yuvarlaklar sıkın. Beneklerin üzerine renkli şekerler yerleştirin. Yuvarlak ve şerit şeklindeki yumuşak şekerlerle kafasını ve antenlerini yaparak süsleyin. Servis yapın.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst