Kekin Sırrı

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Şimdi gelelim A'dan Z'ye kek sırlarına;
  • Her zaman ilk önce şeker ile yumurtanın tek yöne doğru çırpılması gerekiyor.
  • Unu ekledikten sonra karıştırırken tahta kaşık kullanın.(bunun tam kesinliğinden emin olamadım, bir kez tahta kaşık kullanınca güzel kabardı, bir sefer unu ekledikten sonra çırptım yine güzel kabardı)
  • Kabınızın çok girintisi çıkıntısı varsa, bir fırça yardımı ile yağı sürün.
  • Margarin ile kabınızı yağlarsanız, kabınıza bir de un serpiştirin.
  • Sıvı yağ ile kabınızı yağlarsanız un serpmenize gerek kalmaz.
  • Kabınızın tabanı düz ise( kelepçeli kalıp gibi) dibine yuvarlak kesilmiş bir yağlı kağıt koyabilirsiniz, çıkartmanız %100 daha kolay olacaktır.
  • Kek kabınızın her zaman 2/3lik kısmını doldurun. 1/3lük kısmını kabarma payı olarak boş bırakın.
  • Kek kalıbınızın dibine şeker serperseniz kekinizin üstünde karamel kristalleri olur, çocuklar seviyor bunu.
  • Keki her zaman önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kekiniz tahminizden fazla kabarıyorsa ilk on dakikasında üzerine mutlaka bir çizik atın, böylece kaptan dışarı taşmak yerine yukarı doğru kabarmaya devam eder.
  • Pişen keki sıcakken kalıptan çıkarmaya uğraşmayın, iyice soğumasını bekleyin.
  • Bir bıçağın keskin olmayan tarafı ile kekin kaba yapışmış kenarı varsa onu ayrın.
  • Ve yavaşca kalıbı ters çevirerek keki çıkartın.
Afiyet Olsun.

alinti
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.608
Tepki
84.262
Puan
113
Konum
İstanbul
Aynı kek hamurunu elde çırparak yaparsan başka mikserle çırparsan başka oluyor çırpma şeklin dokusunu etkiliyor :cikolata:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst